FDD mechanika

Zdravím...Po aktualizaci komunikačního programu Samsug Kies,který slouží k synchronizaci mobilu a PC,mi začala blbnout FDD mechanika.Stále svítila a vydávala opakovaně zvuky jako,když začínáte defragmentaci disku.Když jsem zadal defragmentaci systémového disku,myslím,že to zahrčelo z FDD mechaniky.Při vložení diskety systém disketu neviděl a žádal vložení disku.Když jsem dal formátovat,zahrčelo to jako při defragmentaci a pohasla základní obrazovka a začaly mizet ikony.Ale okamžitě se vše zase vrátilo.Vyměnil jsem mechaniku za novou,ale problém je stále stejný.Otočil jsem datový kabel,ale mechnika jen pouze svítí,systém ji vidí a neozývají se zvuky.Napájecí kabel je taky v pořádku,to by mechanika vůbec nejela.Po hardwarové stránce je zřejmě vše v pořádku.Vypadá to na softwarovou chybu.Přeinstaloval jsem a aktualizoval ovladače jednotky i řadiče.Odinstaloval jsem jednotku i řadič ze systému a znovu nainstaloval,ale pořád stejné.Prověřil jsem Eset viry,nic...Dal jsem zkontrolovat chyby na disku v pořádku.Přeinstaloval jsem program Kies,taky nic...Může mi někdo poradit,co s tím?Neexistuje nějaky prográmek na opravu nebo správu FDD mechaniky?Předem díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, datový kabel vrat tak jak byl, jestli se ti to stalo opravdu po aktualizaci, bude nejschůdnější cesta KIES odinstalovat a poté zkontrolovat funkčnost FDD, následně instalovat starší verzy KIESu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jedna malá otázka - stále používáš diskety? Výhody oproti flashdisku?

Obrázek uživatele Alexandros

Ahoj, flashdisky samozřejmě používám a není nad ně.Dokonce vím,že už jsou k dispozici HDD na principu flashe,ale zatím menší kapacity.FDD mám v PC proto,že se občas stane,že je něco na disketě a pak se to hodí.

Kies už jsem několikrát odinstaloval,ale problém se neztratil.Spíš bych potřeboval nějaky software na opravu a údržbu FDD.

Obrázek uživatele Michal Čížek

obávám se, že nic takového není, mechanická čištidla v prodeji již nebudou a software, který by uměl provozovat mechanickou údržbu nikdy nebyl. Pokud občas mechaniku používáš a např stlač. vzduchem čistíš, měla by být OK. To co se ti stalo, může být neuvěřitelná náhoda a shoda okolností, aby se najednou mechanicky, či elektronicky poškodila, nebo je to prostě bordelem v systému či prográmkem, který už nemá ohledy na FDD. Spousta dostupných nynějších PC ještě má připraveno připojení FDD, tak se pokus nějakého kámoše vyhledat a odzkoušet jí.
Jaký máš OS? Jestli XP a novější, zkus udělat návrat bodu v čase, vyber datum, kdy si seš jistej, že to ještě fungovalo.

Obrázek uživatele Alexandros

Jasně...Vyzkouším.Ale každopádně díky za pomoc...

Obrázek uživatele Michal Čížek

dej vědět jestli se ti to povede vyřešit a jak, docela by mě to zajímalo.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.