Notebook OC

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s taktováním notebooku popřípadě jestli by byl někdo ochoten mi poradit s taktováním notebooku.De to vůbec?

Obrázek uživatele TheALuminium
[25263] Notebook OC

Dobrý den, samozřejmě, že jde, ale není to moc efektivní, navíc teploty jsou u notebooků hodně citlivé. Každé zvyšování snižuje životnost komponentů. Záleží také na použitém procesoru i základní desce, ale na tuto problematiku se specializuje spousta jiných webů, my přímo taktování neděláme, ale pkud bude mít někdo svojí zkušenost, tak snad napíše :???:

Obrázek uživatele mirasmira
[25264] Notebook OC

A nejde náhodou dát do netobooku nějaký chladič?

Obrázek uživatele Jiří Moos
[25265] Notebook OC

mirasmira wrote:
A nejde náhodou dát do netobooku nějaký chladič?

Existuje, ale moc to nenataktuješ abys to nepřepálil i s nejlepším chladičem.

Obrázek uživatele tatik
[25266] Notebook OC

Jak to tu již bylo uvedeno. U PC zaměníte větrák, přidáte větrák do case, uděláte vodní chlazení, kde můžete chladit i mimo PC.
Notebooku musíte přidávat pomaleji a kontrolovat teplotu. Rezerva tam bude, protože obecně při zahřátí k 60-ti °C se zapne ventilátor. Vypne až klesne o několik stupňů níž. Efektivnosti jako u PC těžko dosáhnete, protože u přetaktování platí chladit, chladit, chladit. Existují samozřejmě podložky, které zlepšují chlazení a pod. vychytávky.

Obrázek uživatele TheALuminium
[25267] Notebook OC

Chlazení k NTB jsou, ale nejsou moc efektivní. Chladí Vám celou spodní plochu NTB, takže i plast a vše okolo, jenže to tem HW komponentům nestačí. Samozřejmě nejlepší je chladit u zdroje tepla, ale tady to nepůjde leda, že byste NTB rozebral :))

Obrázek uživatele chomin
[25268] Notebook OC

pretaktovani notebooku se obecne bere jako velky risk jen diky teplotam, kterym je procesor, zakladni deska, atd vystaveny. samozrejme, ze jde koupit dodatecne externi chlazeni, ale i tak muze dochazet ke snizovani trvanlivosti NB komponentu.

jednoduse, pokud chcete mit dobry pocit z toho, ze jste uspesne pretaktoval NB, udelejte to. ale pokud chcete zvysit vykon, tak tohle neni spravna cesta.

muzete si popr. koupit lepsi pameti, procesor, dokonce i grafiku. (dnes se jiz spustila vyroba zakladnich desek s integrovanym procesorem, cili u techto NB to neni mozne). ale pokud muzu poradit, netaktujte... ;-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.