Nerozjede se PC

Zdravím

Mám tady PCčko který po asi 5tiletech provozu přestalo nabíhat myslel jsem že to je harddiskem ale ten jsem vyzkoušel v jiným PC a je v pořádku.
Když jsem ho dal zpátky a zapnul jsem mašinu tak mi nensakočí ani obraz a to ani tan úvod před biosem atp prostě monitor je v úspornym režimu jako by bylo PC vypnutý a klávesnice se vůbec nezapne, před tim než jsem vyndával ten harddisk to všechno fungovalo jen se nančítaly windowsy a nešlo to přeinstalovat ale aspoň to nějak reagovalo.

Obrázek uživatele sasha.cz

Ahoj, a větráky se normálně točí? Ten harddisk si vrátil do stejné IDE pozice kde byl? Nenapojil jsi ho třeba na jeden kabel s CDROMkou? Nesvítí stále kontrolka hdd?

Obrázek uživatele Michal Čížek

když ho odpojíš BIOS nabíhá?

Obrázek uživatele smycma

větráky se točí, disk má rozhraní SATA vrátil jsem ho tam tak jak tam byl, když ho odpojím tak je to stejné když tam dám jiný disk tak taky žádná změna.

Obrázek uživatele Michal Čížek

vytáhni baterii BIOSu aspon na 10 min, zkontroluj, jestli neni někde něco uvolněného, nic jiného jsi neodpojoval? Neodpojil jsi přídavné napájení grafice, teda pokud má?

Obrázek uživatele smycma

grafika je integrovaná na desce nic jiného jsem neodpojoval tu baterii zkusim

Obrázek uživatele smycma

tak ani trik s baterií nezabral
obávám se správně že je na desce něco v nepořádku??

Obrázek uživatele Michal Čížek

to ano, nyní už zkoušet komponentu za komponentou. Odpoj vše co neni potřeba k základnímu chodu PC, veškeré disky, cd/dvd mechaniky, mouse a veškeré PCI karty. Vytáhni RAM, profoukni (kartáčkem na zuby pročisti sloty) vlož z5, pokud máš více modulů odzkoušej provoz s jednim modulem, bylo by dobré připojit k PC jiný zdroj, popř. tento odpoj komplet a zase připoj, nezapomen na přídavný konektor k CPU.

Obrázek uživatele smycma

všechno sem odpojil mechaniky disk žádné karty tu nejsou vše je na desce vyndal jsem ramky vyfoukal všechno vyzkoušel jsem ramkama každej slot zdroj jsem vyměnil a nic

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže něco odešlo, vyzkoušet CPU a RAM na jiné desce, pokud oboje bude OK, tak odešla deska


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.