nenaběhne CD-rom

Dobrý den

Po spuštění počítače není nalazena CD-rom --- problem se objevil před několika dny. Dnes jsem doufal že je již vše v pořádku - dokonce jsem si uspěšně vypálil jedno DVD a následně přehrál - po opětovném zapnutí ale zase vše při starém. Co stím a jaké mám případně zaslat doplňujicí informace - stáhl jsem si program EVEREST home edition tak případně kde v něm potřebné informace najdu.

Předem díky. KvH

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den ... v BIOSu je mechanika vidět nebo ne ?

Obrázek uživatele klboucii

V BIOSu - ve Standard CMOS Features - je SATA 4 Device a za tím označení CD - Rom ky které jsem našel ve Správě počítače - to jest WDC WD3200KS - 00PFB0. Akorát nevim co Vám to tady píšu :), snad je to to na co jste se ptal. Dily KvH

Obrázek uživatele klboucii

Prosím co stím? KvH

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no WDC je se 100% pravděpodobností pevný disk, nikoliv mechanika :)

překontroluj kabely, pokud nejsou uvolněné..
a zkus taky vyčistit optiku mechaniky, i když ta by ěmla vliv jen na čtení, nikoliv viditelnost mechaniky..
pokud máš v BIOSu jen jediné zařízení (a tipuji, že mechanika bdue spíše IDE), tak je vidět jen disk a ne mechanika, takže problém je někda v HardWaru.. máš možnost ozkoušet mechaniku jinde? případně zkus jiný port a jiný kabel..

Obrázek uživatele klboucii

O vyčištění jsem se již pokoušel speciálním sprejem k tomu určeným, přepojit kabely také - poté se podařilo i vypálení jednoho DVD. Ve správě počítače jsem se pokusil odinstalovat zařizení jehož označení jsem napsal výše - poté se CD - ROMka objevila - proto jsem si myslel že je to ono. Případně mě prosím napište kam přesně se mám do BIOSu podívat, zda je CD - ROMka zobrazena. Děkuji KvH.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v BIOSu by to mělo být hned na první stránce, nebo nějaký devices tam bude bde tamvýpis SATA2, SATA1, SATA0,.. musí tam být 2 azřízení - WDC a nějaký třeba LG mechanika.. to poznáš :) zkus tu mechaniku jidne..

Obrázek uživatele klboucii

Teď jsem se znovu podíval a opravdu je tam pouze jedno zařizení (SATA 4 DEVICE - označení disku) jak jsem již psal. Pokusím se domluvit vyzkoušení CD -ROMky na jiném počitači - problém bude tedy zřejmě mechanicky? -- Velice děkuji za pomoc KvH.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.