Maximálka grafické karty Gigabyte 8800GT 512 mb (*VYŘEŠENO*)

Zdravim,
chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s přetaktováním grafické karty Gigabyte 8800 GT 512 Mb rev. 2.0 (typ B) ?
http://www.gigabyte.cz/products/vga/specs/gv-nx88t512hp.html

Přetaktoval jsem totiž tu svou pomocí programu GamerHUD ve verzi 3.08 a dostal jsem se na slušný hodnoty, ale nejsem si jistý zda-li nejsou ty to teploty nebezpečné

Základní:

Jádro 700Mhz
Paměti 920Mhz (1840mhz)
Shadery 1715 Mhz

Teploty : 2D/3D - 48/60 stupňů

Přetaktování:

Jádro 730Mhz
Paměti 980Mhz
Shadery 1800Mhz

Teploty: 2D/3D - 48-75 supňů

Teploty měřím pomocí GamerHUD a Everest a vytíženost grafiky pomocí programu Video Card Stability Test. Nevím jestli jsou ty teploty nebezpečné nebo ne, přesto mě zaráží že u GamerHUD v. 2 šlo měnit napětí a v této verzi 3 se dá měnit ale neuloží se a místo 1.15V ve 2. verzi je zde 0.85V v základu. Jestli někdo máte zkušenosti s tímto modelem, vím že záleží na štěstí na kus a na větrání atd ale tak aspoň zhruba, tak mi prosím dejte vědět kam až ste se dostali v taktech a jestli tyto teploty nejsou nebezpečné, děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hodnoty frekvencí nebezpečné nejsou, jsou ještě vcelku nízké :) spíše jde hlavně o teploty a stabilitujádra na frekvencích.. každé jádro je jiné, ne všechna ti dovolí řpetaktování, některá jdou prozměnu taktovat velmi vysoko, to je o štěstí na kus.. hlídej si teploty a nezvyšuj voltáž a budeš OK, še ale testuj, postupuj pomalu a testuj tak dvacetiminutovým hraním nejnáročnější hry na nejvyšší detajly, klidně na 2 FPS, jen abys jí vytížil!

záleží také na desce a vubec zbytku sestavy - aby to deska vydržela a nepřehřála se a aby zbytek sestavy stíhal..

pokud je nejvyšší 3D teplota opravdu udávaných 75°C, máš ještě rezervu :) je to sice starší GPU, ale herní grafiky (což je hlavně nVidia a mdoely highednu GF*8**) jsou na teploty kolem 80°C zvyklé, vydrží i teploty do 110°C.. samosebou čim nižší teplota, tim méně se opotřebovávají, ideální teplota je někde kolem -180°C :D

Obrázek uživatele Storm

Díky moc, to jsem potřeboval vědět :-) No zas tak moc to opravdu neni, ale výsledky jsou znát a to je důležitý :-)