Nejde vytáhnout napájení z notebooku

Zdarte...kámoška má takový zajímavý problém - v notebooku se jí zasekl napájecí kabel a nejde vytáhnout ani když trochu víc zaberem...moc zabrat se radši neodvažujem, aby se tam něco nezatrhlo. NB už není v záruce, tak se chci zeptat, jestli to máme zkusit vytáhnout na silu, nebo třeba vypáčit nožem, nebo vlézt do noťasu a zkusit to nějak zevnitřku? A co se tam mohlo asi stát? Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hmm.. napájecí konektor je standardní - kulatý, což? nemá žádné háčky, nic.. pokud nejde vedn, musí tam být silná mechanická deformace.. konektor vnitřní nebo na kabelu bude poškozen.. asi ybch zkusil nějakého odborníka, druhou možnstí bdue rozebrat ale zas bacha, abys neodpravil něco jiného..

potřebuji vědět přesný tvar konektoru (válec nebo drátové piny) abych řekl jestli je dorbý nápad to vytahovat silou.. páčit nožem určitě ne.. ;)

Obrázek uživatele CZELLO

Je to obyč napájení na ASUS, kulatý, viz. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46319 . NB je sice starší, ale napájení má stejné jak na většinu nových. Takže co bude nejlepší? Jo, je to zajímavý problém, ale jestli to nebude aj tím, že kabel je nový (starý je úplně nasráč, polámaný a 100x zkratovaný) neoriginál, takže nejspíš něco neurčitého z Číny a kdoví jak udělané...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

asi takhle ti řeknu co si myslím - pokud nejde ven, pravděpodobně se vevnitř nenachází v poloze, kdy by vše bylo na sévm místě.. počítám, že něco je tam nějak přervané.. každopádně můžeš zkusit vytýhnout, ale pokud si vylomíš celý konektor, bude s NTB asi amen..

Obrázek uživatele CZELLO

Takže do toho asi vlezu...ale eště než do toho vlezu, tak mě k tomu neco napadlo - až NB rozdělám a bude vidět ten konektor v NB, dostanu se vůbec k tomu uvíznutému konektoru z kabelu? Protože přece ten konektor, do kterého se strká ten kabel, bude obalovat ten konektor z kabelu, takže si myslím, že ho stejně ven nedostanu. Nebo se k němu v pohodě dostanu a můžu ho teda nějak vytáhnout?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

těžko říct, ten konektor může vypadat jak chce, ale většina konektorů jako USB a tak jsou jen krabičky s nožičkama, tohle ale tipuju na nějaký otevřený konektor.. ale i tak, nevím nevím.. :shock:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.