REALTEK / WIN 7

Zdravim, mam problem so zvukom pod Win 7. ide o integrovanu zvukovku realtek ALC662 na doske gigabyte G31 S2L. Repro 5.1. Nikde mi nefunguje surround, (hry, dvd). ked dam doplnenie zadnych reproduktorov tak idu ale to nie je surround.

V Evereste su volby DirectSound 3D, EAX 1 EAX 2 oznacene ako nepodporovane.
Pod WIN XP su oznacene ako podporovane a v hrach je mozne vybrat pri nastaveni zvuku hardware(tam ide surround bez problemov).

pod win 7 v hrach tato moznost nie je. tam kde sa da vybrat, je iba moznost software, a to ide zo vsetkych repro rovnaky zvuk. Ked dam vo win 7 test reproduktorov tak prebehne v poriadku. kazdy repro nezavisle. Ako priklad uvediem STALKER. v moznostiach zvuku mam pod XP GENERIC HARDWARE, GENERIC SOFTWARE. (zvuk OK.)
pod WIN 7 mam iba GENERIC SOFTWARE.

Ovladace su aktualne. stare odobrate cez driversweeper.
Dakujem za rady :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to bude nejspíš nedorozumění mezi hrami a zvukovkou, se kterým víc než nové drivery nezmůžeš.. je to stále jen kancelářská zvukovka a moc toho neumí.. každopádně všechno tohle nastavuj přímo v Realtek SW.. nevím jak se jmenuje, ale ve Startu to mít budeš.. já mám VIA a Creative takže tě blíž nedovedu.. každopádně to aby hráli všecky repráky všude chce zapnout podporu dekodování stereo zvuku na všechny repra, ovšem tím nedocílíš toho aby ti hra potažmo aplikace dovolila nastavit 5.1 zvuk, to je problém mezi hrou a zvukovkou.. chce to vyzkoušet více verzí driverů..

případně pak novou zvukovku, třeba "základní" Creative X-Fi MX Xtreme Audio - parádní karta..

Obrázek uživatele Manutd

Takze trosku som prehladal zahranicne fora a dospel som k zaveru, ze to nepojde. Podpora EAX, DirectSound 3D... skoncila prichodom Visty. Pod win7 a vistami uz nie je mozna hardware akceleracia audia s tymito kniznicami. Creative vydalo soft ALchemy alebo nieco take, a Realtek 3D soundback, ktory hry na directsounde prevedie softwarovo na OpenAL v pripade realteku zrejme wrap_openAL. Pri zvukovke realtek v XP je podpora EAX 1, 2 atd emulovana ale funguje skvele. Hardwarovo vsak uz podporovat v novych OS nebude (podla mna kvoli licencii ktoru ma creative a moznych poplatkov). 3Dsoundback funguje zial iba na starsich hrach s podporou directSound 3D. nove uz nedokaze hardwarovo urychlit. Osobne tejto politike nerozumiem ako uzivatel (lebo je to ciastocne podraz), ale respektujem vyrobcov ze to tlacia tymto smerom.
Ak sa mylim tak ma prosim opravte.

TOBiAS - mam X-fi ale problem je ze mi odisla stara grafika pred casom a nova ma masivny chladic takze som prisiel o PCI kde bola X-fi. teraz ju nemam kam dat takze mi lezi v stole, musim teda vyuzit sluzby realteku. Inac v X-fi funguje vsetko ako ma ale to je pre mna passe. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

slyšel jsem o pružném pcie konektoru - něco jako IDE kšanda, ohebná - dáš ji do slotu a zalomíš jakoby do slotu pod (kde žádný není).. bohužel ale jednak deska nemusí mít v tom nižším místě prostor (kondíky a tak) takže by tam karta stejně nešla a jednak ani nevím, kde by se to dalo sehnat.. pak už jen vylepšít chladič grafiky nebo novou větší desku (plnou ATX)

co se týče realteku - je to starý kousek, tak se není čemu divit, že výrobci SW tlačí také HW dopředu a chtějí pracovat na moderním zařízení -> zisky těch kdo to vyrábí <- dohody výrobců HW a SW..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.