Nejde instalovat žádný OS

Mám desku ASUS K8V VM ULTRA a nemůžu tam dostat žádný OS.Už jsem zkoušel všechno možné a nic. RAM jsou v pohode, testováno memtest, zkoušel jsem jich víc.HDD taky, na ty jsem instaloval v jiných PC. Zkoušel jsem i vše odpojit a instalovat jen na flešku a taky nic. Při instalaci se systémové soubory nahrají na HDD neo flešku a po restartu a načítání aŤ z jednoho nebo druhého to prostě zamrzne. I v biosu jsem zakázal vše onboard ale taky nic. Zdrojem to taky není, zkoušel jsem 2 z jiných funkčních PC. Prosím poraďte jestli to může dělat procesor, nebo je ta deska v háji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, řekl bych že se ti tam něco přehřívá, nejspíš CPU, sundej chladič, očisti a nanes mezi CPU a chladič znova teplovodivou pastu, když nic jiného, tak budem vědět, že přehříváním CPU to není. Dle zamrznutí bych na to tipnul.

Obrázek uživatele Stiletos

A co zkusit třeba Xubuntu live jestli se spustí z mechaniky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zkoušel jsem oboje, chladič jsem měl venku, teplota procesoru 32 stupnů, takže tim to asi není. Ubuntu i WIN live jsem zkoušel také z boot CD z BURN CDCC.Oboje se kousne při načítání.

Obrázek uživatele Stiletos

Připojuješ to přes IDE nebo SATA nedávno jsem tu řešil něco podobnýho a byl v háji IDE slot (v biosu byl HDD i mechanika vidět to bylo ale tak vše)ani se instalačka nespustila z mechaniky,po napojení na SATA jelo vše normálně,podle toho že RAM,HDD,jsi testnul tak to vypadá že je v háji ta MB.

http://www.pcporadenstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=13484

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Asi bude, protože po nahrání instalačních souborů jsem zkusil i zakázat v biosu IDE slot a zpustit to z flešky přes USB a taky nic. myslím ale že kdyby byl v čudu ten slot, tak by se ani nenahrály ty soubory na HDD. A ono to zamrzne při načítání s obrazovkou WIN.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak já nahrál pro změnu celej systém a vše jelo ca tejden OK a pak to začalo dělat bordel jednou HDD najel podruhý to házelo error boot a tak dokola přes Sata vše v pořádku.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to zatim nezkusim, protože mám všechny HDD ATA, ale díky nějaký si pořídím testnu a pak uvidim.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak uvidíš já to takhle vyřešil ,ale ty můžeš mít tu MB komplet KO jelikož CPU jen tak neodejde tak bych to viděl na ní,jetý seženeš za pár šupů pak jenom na Aukru jestli se to teda vyplatí vzhledem k tomu že to je DDR


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.