Náhlý restart PC

Dobrý den,
před měsícem jsem v PC vyměnila procesor, počítač se poté začal po nějaké době po zapnutí restartovat. Myslela jsem si že to je kvůli přehřáti, po otevření boční stěny fungoval znovu bez problému.
Zhruba před týdnem jsem v počítači proto vyměnila i chladící systém a zdroj napájení. Ted mi začal zase blbnout a otevřeni krabice už vůbec nepomáhá.
S pomocí SIW jsem si ověřila teploty. Při zapnutí nějaké hry nebo náročnějšího programu teploty vylítnou rychle nahoru, ale při brouzdáni internetem nebo zapnuti playeru je vše v pořádku zatímco před měsícem bylo jedno i kdybych jen zapnula počítač a nechala ho hodinu stát bez práce tak by spadnul.
Nevím co sem s počítačem provedla, prosím poradte.
Dávám sem odkaz s informací o počítači když je v "klidu", při zatíženi všechny uvedené teploty vylítnou k 60-80 stupnům.
http://imageshack.us/photo/my-images/6/dataa.png/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Teploty se zdají, alespoň dle senzorů, být vpořádku..

Je potřeba vyloučit, zda to dělá procesor, nebo grafika, nebo něco jiného.. Padá to tedy s ohledem na vyšší teploty, nebo kdykoliv?

Pomohl by výpis HW počítače včerně podrobnějšího popisu zdroje..

Hodilo by se všecky komponenty (grafika, zdroj, ram) vyzkoušet v jiných počítačích, zda nějak ovlivní jejich funkci, aby se vyloučily..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nejsem si jista čím je to náhlé vypnutí způsobeno. Vypne se po spuštění nějaké hry, jakékoliv třeba i tři roky staré, která dřív jela jak po másle.
Počítač nemá problémy s přehráváním filmů, interntem, základním příslušenstvím(word,excel,powerpoint,malováni, atd.)
Když jsem si byla před měsícem jistá že je to kvůli přehřátí(otevření boční stěny vše zpravilo), tak ted nevím proč mi blbne. Nejsem v počítačích žádný znalec a nejsem si jista jaké by měli být správné průměry, nebo kde je chyba jestli v přehřáti nebo špatně funguje nový zdroj. Předtím se vypínal jen tak z čista jasna po půl hodině občas i po 45 minutách když jsem s ním nic nedělala, po opětovném nastartování mu stačilo tak 15 minut aby se znovu vypnul, ted pokud ho zapnu a nebudu ho namáhat tak si klidně pracuje, zblbne vždy až po zapnutí nějaké hry.

Pro srovnáni takhle mi stoupli teploty 3 minuty po spuštění hry
http://imageshack.us/photo/my-images/31/data1p.png/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ty teploty stouply docela dost rychle.. Když otevřeš bočnici, tak jsou teploty nižší?
Jak řikám, metoda vylučovací, protože jinak moc nepoznáme - je to jasné přehřívání, ale buď nám senzory lžou, nebo se přehřívá něco jiného než CPU/GPU

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tyhle teploty jsou už s otevřenou bočnicí......

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Teda abych to upřesnila ty prvni teploty co jsem uvedla v klidovém stavu byli taky s otevřenou bočnicí.

Obrázek uživatele Michal Čížek

já bych se zeptal, jak byla nanesena nová teplovodivá pasta na CPU? Nebo na CPU přišel i nový chladič?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to upřímně nevím jelikož jsem to neprováděla sama.
Odvezla jsem PC k opraváři aby nejdříve vyměnil CPU, a jakmile jsem zjistila že můj starý chladič prostě nestačí, tak jsem si od něj nechala vyměnit i chladič a zaroven i zdroj napájení. Jak byla nanesena teplovodivá pasta nevím,ale troufám si předpokládat že snad dobře.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak to snad udělal dobře.
Spust znova ten program na měření teploty a ktomu spust tento CPU stability test, uvidíme kam se teploty dostanou. http://download.chip.eu/cz/download_cz_72155.html

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuju všem za rady a za pomoc, myslím že jsme přišli k tomu že počítač se opravdu jednoduše přehřívá, a to už ted manualně stejně nevyřeším, tak zkusím vyměnit chladič na silnější a uvidím co to udělá. Jediné co mně překvapuje je to že hned po vyměnění CPU jsem problem s přehřátím vyřešila jednoduchým odstraněním boční stěny, ale po výměně zdroje a chladiče nejen že se nic nezlepšilo, ale naopak zhoršilo....no opravdu moc doufám že to vyřeší silnější chladič.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A není ten chladič náhodou v chuchvalcích prachu? Sválně na něj sáhni v zátěži, ideálně ve chvíli kdy se vypnul/restartoval.. Buď se pěkně spálíš, nebo bude chladič studený a tedy pasta anesená špatně, nebo odlepený kryt CPU.. Je totiž možné, že ten sensor je v krytu, zatímco pod ním se zapejká CPU... To by pak ale bylo nutno jednak CPU vyreklamovat a jednak když říkáš, že jsi jej měnila.... Jaký model tam byl předtím a jaký je teď? Obecně můžeš podat více info o HW počítače?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.