Koupě nové grafické karty

Dobrý den, rozhodl jsem si koupit novou grafickou kartu. Bohužel ale tomu moc nerozumím a nevím kterou si vybrat. Sem ochoten dát za ní cca 3000Kč. Mám to kvůli hraní her. Moje základní deska je Gigabyte GA-EP35-DS3. Mohl by jste mi poradit která by byla pro mě nejlepší? děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jaký máš procesor, zdroj, ramky, operační systém?

Obrázek uživatele llukes17CZ

Procesor Intel Pentium dual 2GHz, 2gb ram popřípadně bych rozšířil na 4gb, operačni systém win xp home edition, ale chci koupit win7, ten zdor nevím, skoušel jsem ho hledat v programu everest ale nemohu ho najít, ale když mi poradíte pod čím ho mám hledat tak vám to napíšu děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdroj tam nenajdeš, to musíš sundat bočnici a kouknout na štítek :))
Tohle už asi ani nerozšiřuj, procák docela děda, celkově i ty 4GB by tam byly kničemu a lepší grafiku nad 3K by procál brzdil... Takže se naskýtá otázka - má to smysl?

Obrázek uživatele llukes17CZ

Počítač je 3 roky starý a rozjel jsem na něm hry jako Mafia2, AC2, test drive unlimited 2, GTA 4 , BBC 2, F1 atd atd, de mi o to abych rozjel Battlefield 3a na to by mi procesor stačil, me de o to že moje grafika a operacni systém nepodporuje dectx 11

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na BF3 si nejsem jist, že ti tohle malé dvoujádro bude stačit.. Odhadnu ledacos, ale tohle asi ne.. Možná na nejnižší..

Nejsilnější grafika, kterou má smysl k tvému procesoru dávat je Sapphire HD5750 Vapor-X, víc nemá smysl.. Výkonový rozdíl zas tak velký nebude, ale budou tam nové technologie jako DX11, ovšem zas tam nebude PhysX a ten, pokud budeš chtít, bude muset tahat procesor, což ve tvém případě dopadne fiaskem..

Obrázek uživatele llukes17CZ

Tady jsem se docetl toto http://www.gamepark.cz/prodejce_her_prozradil_hw_naroky_battlefieldu_3_5... a je to i na více stránkách. Co by jste mi tedy doporučoval jsem schopen dát do pc tak 7000Kč

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nojo, ale jsou to číslíčka, to zaprvé a zadruhé, počítáno je to pro Core 2 Duo, nikoliv o dost slabší Pentium DualCore.. Tyhle detajly se moc nepíší, ale jsou podstatné..

No, optimálně by jsi potřeboval novou desku, procesor, ramky a grafiku.. to máme 2000+2400+1000+4500 - tj pokud bych vzal tu nejoptimálnější, výkonnou verzi.. Dá se to sestavit i levnějš, ale nemá to moc smyslu, zas by to nebyl takový rozdíl proti tomu, co máš teď.. Po pravdě nejlepší by prostě bylo koupit novou bednu, nebo s touhle ještě chvíli počkat.. Můžeš ale sehnat bazarové Core 2 Quad kolem 2,33GHz, mohly by být za pěkné ceny.. Pak by se ti vyplatilo dokoupit jednak HD6870 Vapor-X a jednam dorovnat 4GB ram, v závislosti na tom, jestli máš teď dobré, nebo špatmé moduly..

Otázkou je ale také zdroj, aby si s tím byl schopen poradit..

Jinak by pro tvé ptořeby dostačoval levný Quad 2GHz, podpořený 4GB ram a HD5770 Vapor-X nebo ekvivalentem..

Obrázek uživatele llukes17CZ

Tak tedy děkuji. Ještě o tom popřemejšlim, ale pořád mě zaráží že jsem výše zmíněné hry rozjel bez problémů a to některé tytuli mají také velké nároky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

u GTA IV mě upřímně překvapuje, že jsi to rozjel (na nejvyšší??? :D ), ale i kámoš to rozšlapal na Athlonu x2 a HD4870, ovšem to je v obou směrech výkonnější, jak tvuj stroj.. A zrovna BF3 bude nářez.. Rozhodně nechceš hrát uplně na nejnižší, nebo ano? Jak velký máš monitor a s jaký rozlišením?

Obrázek uživatele llukes17CZ

Nepsal jsem že sem to rozjel na nejvižší, ale to je jedno, rozhodl jsem se že pudu do konzole

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Do konzole bych nešel ani náhodou :-)

Obrázek uživatele llukes17CZ

To je tvůj názor ale pro mě je to nejlepší řešení, nehodlám dávat třeba patnáct tisíc za počítač, to si radši za 5 koupim konzoli

Obrázek uživatele Peca

To si radši koupím jeden počítač než 5 konzolí... :)

Obrázek uživatele llukes17CZ

přečti si co jsem napsal a pak neco piš

Obrázek uživatele Peca

Já to četl, myslel jsem to jen vtipem. Nebudu tě přesvědčovat co si máš koupit, ale osobně bych si teda konzoli taky nekoupit, ale to je každého věc.

Obrázek uživatele llukes17CZ

a ty máš s konzolí nějakou skušenost že to píšeš?

Obrázek uživatele Peca

Jasně, já mám na konzolích docela dost nahráno od Pegasusu, Nintenda 64 přes Segu Megadrive pokračující přes všechny 3 Playstationy.
Ale PC je hold PC

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A stále se najdou lidi, kteří tvrdí, že XboX má lepší grafiu než PC :-) Nejde jen o grafiku, prostě počítače nabízí komfort, užitnou hodnotu, dá se k nim připoit vše.. Bohužel konzole parazitují na vývoji PC her a ty jsou pak horší, než by mohly být... Proto mám ke konzolím navíc značnou averzi..

Obrázek uživatele llukes17CZ

neřikáš mi ale nic kvůli čemu bych si jí kupovat neměl. Na konzole vychází hodně dobrých her které na pc nevychází a to je pro mě další důvod proč koupit konzoli.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To je určitě škoda - jsou ale líní dělat je na PC - o důvod víc nemít rád konzole :D
Přesvědčovat tě ale nebudu :wink:

Obrázek uživatele llukes17CZ

nemyslím že je to o lenosti ale to je jedno stejně díky za tvoje rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to o lenosti a ziscích - na konzolích prostě není zdaleka takové pirátství jako na PC (není to tak snadné), ovšem hry jsou předražené a graficky odporné.. Ovládání taky nic moc a hrát zejména střílečky a sniperovky, to je na konzoli opravdu "hardcore" :))

Obrázek uživatele Peca

Je to hlavně o těch ziscích. Jak správně poznamenal Tobi, tak na konzolích není takové pirátství (oficiálně) jak na PC.
A taky o cenách her a i softwaru. Kdyby nabídli hru za 300,- namísto za 1300,- tak jsme někde jinde. Kdyby jsme bydleli v Honkongu, tak to neřešíme. Windowsy si tam koupíš za pár, tak jako ostatní soft (a hardware). Jenomže jsme tam kde jsme a vyjde levněji warez, tak většina lidí toho využívá (a proč ne?), sami dodavatelé si za to můžou, tak ať to nesvádí na klasický uživatele.

Od tý doby co jsem rozběhal PS2 emulátor (k němu Tekken 5), tak mi už nechybí nic (kromě druhého gamepadu). Jen by to už chtělo pořádnej funkční emulátor PS3 abych zkusil Tekkena 6.

PC nabízí lepší grafiku, rychlejší load a hlavně lepší ovládání a hry které mi říkají víc než jen load a hrej s IQ tykve (čtverec, čtverec, kolečko, obdelník). Prostě už jsem vyrostl a nemám chuť se zaobírat polovičním řešením, chci si hru užít a to v plné palbě. A taky mě baví jak "konzolisti" čumí jak to Pc zvládá - viz. třeba očesaný GTA4 na konzoli vs. mega mazec na FullHD na PC. Než to viděli, tak vychvalovali XBox 360, když to viděli...shut up
A třeba nedokážu si představit s gamepadem hrát třeba Dragon Age.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.