Monitor s vysokým rozlišením

Zdravím,
potřebuju se dotázat na možná úplně normální věc, možná trošku specifickou, to je ten problém, sám nevím, jestli to mám nějak víc řešit anebo ne.
Moji rodičové sdílí jeden počítač, potřebují nový. Otec čistě kancelářskou práci (kopa mailů a faktury). Požadavek je na rychlejší práci s pc a rychlejší boot. (SSD)
U mamky je to trošku větší oříšek, je odborní k v jedné specifické lékařské oblasti a potřebuje monitor s vysokým rozlišením (aspon 2560 * 1440). Pouze na snímky a čb rozlišení, 3D netřeba.
Potřebuju nějak skloubit tyhle dvě věci dohromady a aby byla cena co nejníže.
V monitorech se vůbec nevyznám, nějaké tipy?

Pc by měl být tichý, bude na hires stačit nějaká integrovaná grafika na CPU, nebo desce? Většina ve specifikaci nabízí i 4K, ale jak je to v praxi netuším :D

Viděl bych to na nějakou i5, 8gb ram a ssd.
Druhý disk netřeba, doma jsem jim udělal malej server, kam si vše zálohujou.
Kvalitní zdroj, ale to opravdu nevím jakej a podle čeho se rozhodovat.

Mám ve svých myšlenkách nějakou botu, nějaké tipy na monitor a zdroj?

Díky :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Cena co nejníže, a přitom Ci5, SSD... Kolik je tedy limit? U monitoru záleží pouze na rozlišení, nebo i na velikosti? Čekal jsem, že bude chtít vyšší DPI, ale asi chce jen velké rozlišení na předpokládám zobrazení digitálních rentgenů, je tak? Jakože nezáleží moc na kvalitě barev, ale hlavně na rozlišení? Jenže táta na něm bude dělat taky a potřebuje na něm zase něco vidět :D

Dále nevím, jestli na faktury a potřebnou práci bude mít Ci5 nějaký valný smysl.. To už je plýtvání penězi.. Tady 4jádrový Athlon II bohatě postačí.. Co do zdroje, Fortron Black Power 450 W, i když spíš bude stačit Enermax Naxn 350W - není to tak kvalitní zdroj, ale nemá tak předimenzovaný výkon.. Problém je, že dobré 350W zdroje se moc nedělají a slabší už vůbec..

Obrázek uživatele Pana_Ruplahlava

Ci5 je také na ty "rentgeny", nazval bych to spíše simulacemi, jsou to opravdu snímky těla, ale zde se bude i moledovat pravděpodobný výskyt tepen nádorů a podobných věcí(kterým vůbec nerozumím :D ) - byl jsem upozorněn, že je to dost náročné na procesor, že :D
Ohledně té ceny... je to až druhotný požadavek, tzn když si vybírám SSD - tak to nemusí být to nejlepší od intelu, ale corsair stačí. Ale aby to nebyl šunt a nešel s tím za měsíc do reklamace.

A monitor klidně větší. osobně mi to přijde méně náročné na oči a aspoň nebude muset tolik zoomovat. 25 -27 (nebo je to cypovina? )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.czc.cz/lcd-monitory/produkty#q-c-0-f_96259940=d27.0&q-c-1-f_2026609=s2560%20x%201440%20(QHD)&q-c-2-producer=scmugmnjlaue0oaojf4c2vepvj1&q-c-3-producer=s5fp7k911hgctq929de6mhsvj5e&q-c-4-producer=sbu9hp66ogacskarkpla1257mhb&q-c-5-producer=s4infur2v7mecbbfc9rflek9p87producer=s4infur2v7mecbbfc9rflek9p87 startovací cena 14 000 korun, račte si vybrat :D šunt z nich asi nebude žádný, za ty peníze... Všecko je to moderní IPS... Cypovina to určitě neni, ale levný to taky neni.
Dobře, Ci5 3570 tedy, dejme tomu, ASUS P8Z77-V pod to, Tranquillo na to, Corsair Vengance 1600MHz CL8 vedle toho a Fortron Black Power 450W kolem toho. A ještě k tomu Crucial M4 128GB (i když by stačil podle mě i menší, to už záleží na vás a na objemu dat..

Obrázek uživatele Pana_Ruplahlava

Supr, díky za rady :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

EDIT: se mě ten odkaz pěkně posral, tak jsem to dal do kodu, snad to pomůže..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.