amd vs intel

Dobrý den,

potřebovala bych trochu nasměrovat. Chci pc sestavu pro kancelářské využití, vč. 2D a 3D CADu, ale jedná se o konstrukční věci bez rendrování a podobných náročných procesů. Dále office suite, pošta, atd. Mým požadavkem na výkon je hlavně běh více kancelářských aplikací najednou. Bude dostatečný AMD Athlon X2 nebo raději Athlon II X4? Případně jakou alternativu od Intelu?

Děkuji moc,
V.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[80314] amd vs intel

Pokud si to můžeš dovolit, x4ku oceníš, případně zvážit nějaké AMD apu, to ještě vylepší prácis grafikou, nebo chceš použít nějakou grafiku samostatnou k tomu Athlonu? Jako na integrované grafice Intelu bych to rozhodně ani nezkoušel. Obecně však platí, že Intel je dražší - jak procesor, tak hlavně základní deska.. Stejný výkon můžeš mít na obou platformách, na AMD tě obecně vyjde levněji s o něco vyšší spotřebou elektriky. APU pak nabízí velmi slušnou grafiku, kterou bych byť na nenáročný CAD nepodceňoval - integrované grafiky mají v tomhle obvykle "obrazový lag" a nepracuje se s nimi dobře, i když výkon na to mají..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[80315] amd vs intel

Ano, díky. Dost jsem toho zjišťovala a nakonec mi z toho taky vyšel ten X4 740, (četla jsem srovnávací testy). A je i docela levný. A pokud se nepletu tak spotřeba je těch 65W. Procesory od Intelu mají ještě méně?

Grafiku chci použít ze starého pc - ASUS GeForce 9600GT Silent 512MB. Nevím jestli bude stačit, ale když ne, tak budu holt muset dokoupit ještě grafiku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[80316] amd vs intel

Stačit asi bude, ale modernizovat by nevadilo..
Procesory baští podle toho, kolik jim naložíš, a také podle toho, kolik toho umí. Obvykle stejně výkonný Intelovský procesor žere méně, ale asi to není tolik, abys to u kancelářské sestavy vůbec poznala.. Ta 740tka je výhodná, ale stačilo by Ti aj nějaké APU AMD A6, které by nahradilo i grafiku, a myslím, že i 9600GT by to předčilo, ale procesor by byl slabší, jak ta 740tka, což by myslím asi nevadilo. Samozřejně jsou i vyšší APU. No a pak už jen doladíš zbytek, přičemž k APU se hodí dát paměti s frekvencí 1866 MHz..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.