Modré Tlačíko (*UZAMČENO*)

Zdravím vás všechny. Napadla mě jedna taková věc. Můj kamarád má počítač. Úplně normální, tzn. 512MB ram, zakl.deska JW N2PAP Ultra nForce, AMD Athlon XP 2600+ a grafiku GeForce FX 5700. On má problémy s matkou. Totiž ona mu vypíná kompa zespodu tzn. tím modrým tlačítkem, kterým ho zapínáte. Uvedu příklad. Hraje Warcraft III a je v půli mise a ona mu to vypne, protože třeba neumil nádobí, ten důvod je už jedno. Hlavní je, že to vypne, když pc maká na plné obrátky. Chtěl bych se zeptat, jestli se tím kazí počítač a jaké to bude mít následky. Děkuji za odpověď. Přeji mnoho úspěchů s rodiči :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jo, podobně mi to rodiče taky dělaj, ale ještě předtim horzej, že to klidně vyrvou a je jim jedno že se to posere..ale to je vedlejší, záleží jak co se děje, dyž se právě přepisujou nějaký data na disku (ukládání pozice, aktualizování...) tak se muže SW poškodit a nemusí pak fungovat, a při tomhle vypínání se ale hlavně poškozuje HW, zvlášť pokud je právě hodně vytížen a je ohřátý, když se vypne normálně, tak stihne přitom ještě kdeco lehce vychladnout, páč to beží jen na pár % ale při "tvrdym" vypnutí se to taky trochu ničí, né že by mu to nějak vadilo, ale rozhodně to neprozpívá...

Obrázek uživatele BoBek

Ovladaci panely - moznosti napajeni - upresnit - pri stisknuti tlacitka napajeni (zadna akce) obrazek se mi sem nepodarilo umistit, ale diky sobe za snahu. :)) Pokud mate xp, tak si mama muze mackat jak chce :))

Obrázek uživatele Vlastik

Hmm ale ja to tam nemam. Mam tam jen dva radky a z toho se nic nevztahuje na tlacitko spotreby. :-( A mam Xp. Mam tam zaplou podporu rezimu spanku a vylepsene rizeni spotreby.

Obrázek uživatele Vlastik

Muzete LOCK. Nebo DELETE. DIk