Modra smrt, pravdepodobne grafika

Dobrý den,

Od neděle mi počítač hází modrou smrt. Problém je z grafickou kartou, tedy aspoň si to myslím. Grafickou kartu pak odeberu, přidám, nainstaluju ovladač a restartuju. Ovšem někdy se tahle metoda chytne a někdy to prostě nefunguje, takže zkousším pořád do kolečka, odebrat přidat, ovladače, (různé, nové starší) ale výsledek je pořád stejný. Včera jsem to orpavil na večer na "delší dobu", dnerska jsem pustil hru a po 5 minutách opět. Teď zas po sérii opravovnání to mám zas v pořádku a čekám kdy to spadne.

Přikládám debuglug ze souboru Mini*****.dmp

Jak kdyžtak zachytím modrou smrt. Asi někde v regitrech, ale nevím kde...

Děkuji za pomoc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

opravdu tam došlo k nějakému nepochopení se s grafikou.. co je to za grafiku? zkus vygooglit nějaký omegadriver..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Je to zotac geforce 9800 GTX AMP!.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ta by měla mít chlazení dobré.. zkus, pokud PC neumře, MSi Afterburner s Kombustor a prověř,jaká je teplota grafiky v klidu a pak když ji zatížíš..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem zkoušel..

Normální teplota 68 stupňů

A pak teplota pomalu stoupala. Při testu cca na 5-6 minut při 1680x1050, bez MSAA na 85 stupňů.

Na delší dobu(stejné nastavení), test měl běžet asi 16 minut šla na 102 stupňů kolem 10 minuty a test pak přestal běžet.

FPS avg 35.

Tak nevím ,ale podle mě to není v pořádku.. :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to rozhodně vpořádku není, ale divím se, že při tom grafika nevypla! tady je něco v nepořádku, očividně nefunguje ovládání napájecí části při přehřátí.. 100°C už je fakt moc.. jak je karta stará? pořádně vyčisti chladič, jestli neni zastlanej prachem.. nebo.. sáhni na chladič, má taky cca hodně velkou teplotu? pokd má nad 80°C, tak se pěkně spálíš.. pokud ne (ve chvíli kdy grafika ano), tak je vypečená pasta pod chladičem a je třeba vyměnit..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bavime se o chladiči a pastě v grafický kartě??

Pokud ano tak budu na kartě muset sundat asi ten vrchní kryt co je u této karty?
Což by mohlo možná i být ono, protože kartu jsem opravud neoetvírla dva roky, tak může být uvnitř zanesená.

Počítač pravidleně čistím, prachu je tam přiměřeně, zanesený určitě neni, karta a všechny komponenty v počítači jsou staré cca 2 roky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no ten chladič je dost jemný a zanese se vážně snadno..

ano, bavíme se o grafice, o žebrovaném chladiči na ní a o teplovodivé pastě mezi čipem a chladičem.. pokud kovovou část chladiče sundáš, musí jít pasta pryč a nanést nová..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem odberal chladič od karty, vyčistil, ikdyž extra zanesený to nebylo, ale ta pasta mezi chladičem a jádrem byla asi už dosti na nic to vypadá. Takže zítra, nebo pozítří budu mít pastu a dám jí tam a uvidím. Do tý dobry pojedu na integrovaný.

Pak dám vědět, do tý doby, moc děkuju za pomoc a možná ji budu potřebovat i pak, i když pak už nevim co by s tím bylo.. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak, pasta tam je nová. Teplota bez zátěže klesla na 65 stupňů. Nicméně, test první bez bočni skrine a delší (časově), se držel na 90-92 stupnich. Ted jsem pustil test a zas po chvili to vylitlo pres 100 a konec.. Ale kdyz jsem na to sahal tak mi nepripadalo ze by to bylo 100, myslim si ze bych to moznai pocitil :) Jdu zkusit nejakou hru jeslti to spadne..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

od 100°C bys měl puchejře :))otázka je, jakd obře jsi dal pastu :) je třeba, abys dal bobek doprstřed a roztlačil přiloženym chladičem.. pak už ho nesmíš ani o desetinu milimetru nazvednout aby se ti tam neudělaly bubliny.. pokud tam máš bubliny, tak to nevede správně..

jenže pokud lže senzor, nemáme jak si to ověřit..s nad jen dundat chladič uplně a co to udělá.. grafika by se měla vypnout do pár sekund, pokud to neudělá, měla by shořet, pokud opravdu takovýhle teplot dosáhne..

ona tahle grafika je taky přetaktovaná už v základu.. podtaktování by teploty snížilo.. i těch 90 je moc..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak systém běží stabilně, Mafie 2 nešla přes 87 stupňů na globální nastavení nejvyšší.
Tak nevím, zda je to v pořádku už nebo to ještě není ono..? Naštěstí už to ale nepadá..

Akorát když pustím ten Kombustor, tak mi to pomalinku zvedá teploty až do 100 přes 100 stupňů, tak nějak logaritmicky. Tak na tomhle se mi pořád něco nezdá. Ledaže by to byl nějaký zátěžový test, který zkouší kolik karta vydrží.. Jinak tam bude asi pořád něco špatně..

Co myslíte?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak zamozřejmě, ona ta teplota defacto rostě logaritmicky, i když neprotíná jedničku.. to, že vypadá an 90°C "vodorovně" ještě neznamená, že stále neroste.. ale když se dostane na tenhle spád, tak většinou maximu leží o 9% výše.. chce to dát tomu až tak čtvrt hodinky, 20 minut, to se teprve projeví opravdová teplota.. nebo přes ovladač vypnout větrák (nebo z karty odpojit), nechat vylézt třeba na 120°C (běžně karta má max 80, takže nechám vylézt na 100) a zapneš vetrák a teplota musí začít klesat.. pokud neklesá, znamená to, že jsme stále pod maximem karty.. jenže 120°C už je hazard.. těch 100°C je pro běžnou kartu zahoření a neublíží jim chvilkově, když zapnu větrák, okamžitě pochladnou na 85°C a mám jistotu, že tuhle teplotu nepřekročí..

tyhle nVidie dycky topily a chladič neni nijak zvláštní, řekl bych že s referenčním je hodně podobný, zmetek slabý..

jinak ten kombustor zatěžuje dokud ho nevypneš, ano, proto "Stability test" mód.. benchmark nemá smysl..

v Afterburneru můžeš lehce snížit takty, tak o 50MHz na jádře, 100 na pamětech a uvidíš, co to provede s teplotou..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.