Modrá smrt

Zdravím, potřeboval bych poradit. Po nainstalování novějších ovladačů grafiky a následném restartu PC naběhne modrá smrt. Když ale nechám nainstalované základní ovladače, které jsou na DVD od grafiky všechno funguje jak má.
Jinak mám Windows 7 Ultimate 32bit.

Konfigurace PC je:

AMD Athlon II X2 250 processor 3.00 GHZ
4 GB DDR2
GeForce 9600 GT 512MB
SATA 250GB

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65479] Modrá smrt

Zdravím, ano pád do BSOD způsobuje ovladač GK současně s directX. Je nainstalován SP1 W7-ček? Pokud starší ovladač funguje normálně a nevadí to normálnímu běhu PC, nechal bych tam ty starší a počkal až na další aktualizaci ovladače. Už se tu někde podobná situace řešila a vypadá to, že ovladač neni vyladěn jak má být.

Obrázek uživatele hjibhiu
[65480] Modrá smrt

SP1 je normálně nainstalován..počkám tedy na aktualizaci ovladače.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65481] Modrá smrt

určitě počkej, novější ovladač neznamená vždy přínos, aktualizované ovladače opravují určitý druh chyb a zároven se tím testuje funkčnost, tady zřejmě nastala chybka, takže starší ovladač bude lepší a pokud nezpůsobuje chyby je dobré si ho ponechat.

Obrázek uživatele hjibhiu
[65482] Modrá smrt

tak ten problem přetrvává i s jinými ovladači... ať nainstaluji jakékoliv ovladače, tak při restartu naběhne modrá smrt... fungují pouze ty z dvd... je to celkem problem u her, které nefungují tak jak mají.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65483] Modrá smrt

celých 5 měsíců to teda pořád padá? Vlož sem aktuální výpis BSOD

Obrázek uživatele hjibhiu
[65484] Modrá smrt

http://2i.cz/af031c36e5

aktuální výpis... to první je s nejnovějšíma ovladačema a to druhý se staršíma... nefungují ani jedny.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65485] Modrá smrt

jaje osazená RAM? 2x2GB, nebo 1x4GB?
Pokud máš 2 moduly, vytáhni jednu a jed na tu jednu, pokud to zase padne, dej tam druhou.
Pokud to nebude padat, prohod moduly ve slotech. Možná by bylo dobré udělat memtest memtest86 DOS http://www.ulozto.cz/10168586/memtest-dos-zip

Obrázek uživatele hjibhiu
[65486] Modrá smrt

2x 2GB je osazená... ok zkusim to a uvidim, memtest taky ozkoušim

Obrázek uživatele hjibhiu
[65487] Modrá smrt

Tak RAMky sem přezkoušel a ve všech případech to stále háže BSOD a memtest nezaznamenal žádnou chybu.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65488] Modrá smrt

to je divný, udělej toto:
Ve START v příkazovém řádku napiš MSCONFIG v okně vejš až se zobrazí ho dej spustit jako správce, záložka SPUŠTĚNÍ POČÍTAČE a zaškrtni ZÁKLADNÍ VIDEO, restartni a sleduj jestli to znova udělá BSOD, pokud ano, dej sem zase výpis, pokud neudělá, je to jasná chyba GK, nebo ovladače.

Obrázek uživatele hjibhiu
[65489] Modrá smrt

Tak vyzkoušeno a hodilo to znovu BSOD. Tady je výpis - http://2i.cz/a6131c36e5

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65490] Modrá smrt

furt ovladač, tak to dej zpátky, stáhni tento driver http://driver-backup.com/driver_detail/?driver_id=104386 , odinstalovat a pak tento instalovat, pak ještě napiš jaký máš v PC zdroj, výrobce a watáž, opiš i jak je silná 12 V větev napájení.
Nejlepší by bylo, pokud máš nějakou jinou GK, nyní odinstalovat driver GK, vypnout PC, vložit jinou GK, spustit, nechat systém natáhnout si ovladač, restartnout a ovladač odinstalovat, vypnout, vložit nynější GK a instalovat stažený driver.

Obrázek uživatele hjibhiu
[65491] Modrá smrt

Včera sem měnil GeForce 9600 GT za GeForce GTS 450. Jelikož sem myslel, že je chyba v grafické kartě. Bohužel nebyla. Tak sem teď stáhnul tohle http://driver-backup.com/driver_detail/?driver_id=144393 a nevim kam to zkopírovat, popř. jak to nainstalovat.
Jinak zdroj mám tenhle - http://www.mironet.cz/jersey-600w-p4-ce-zdroj-pfc-super-silent-140-mm+dp...

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65492] Modrá smrt

to už by měl být samotný driver, ve správci zařízení jdi na GK, tam zadej aktualizovat ovladač, vyber najít ovladač v PC a vyhledej cestu k složce, kde to máš rozbalený.

Jinak ta GK je pěknej žrout, mám pocit, že to nestíhá zdroj. Nemáš někoho, kdo by měl ještě silnější?
No nevím jestli výběr zrovna tohoto zdroje je dobrá volba.

Obrázek uživatele hjibhiu
[65493] Modrá smrt

bohužel, lepší zdroj momentálně nemám, ale grafickou kartou to nebude ne? Když ty ovladače nešli ani u grafiky co jsem měl předtím.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[65494] Modrá smrt

Tady nejspíš bude ten problém, nemusí to být ani kartou, ani ovladačema, ale prostě blbym zdrojem, někde jsem ted zahlíd, že pro tu GK raději vzít 700W zdroj, že 600 je málo, abych pravdu řekl, zdroj Jersey jsem nikdy neviděl ani neměl, držim se osvětčených značek a protože je otomto zdroji pramálo psaní, asi to nebude žádná sláva, tudíž udávaná hodnota 600W bude science-fiction. Jestli je ten zdroj nový, tak možná chvilku vydrží, ale pokud nevyzkoušíme i možnost dát jinej zdroj, budeme dále tápat.
Začíná to být velmi pravděpodobné, že za tím stojí zdroj, GK se začne nedostávat štávy, začne se chovat podivně a tím zkolabuje ovladač.
Ještě nevím, jestli to dělá po startu PC, v průběhu cca stejný časový interval, nebo jen při hraní her ( nějaké konkrétní). Pokud to dělá jen v zátěži, zase to směřuje ke zdroji.

Obrázek uživatele hjibhiu
[65495] Modrá smrt

Vyzkouším tedy jiný zdroj a uvidíme. Napíšu až nějaký seženu...kamarád teď přeskládává svuj pc, tak si od něj propujčím zdroj a ozkoušim to. Jinak díky za rady ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.