M61SME-S2L (Socket M2)

Chci se zeptat, jestli do mé pc sesty:
GPU: Radeon HD6770
Zdroj: 350 W
RAM: 4 Gb

půjde vložit tento procesor: http://www.tiphardware.cz/amd-phenom-x3-8450.html

Obrázek uživatele sasha.cz

Tady máš podporu procesorů na tvojí desku http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=264... je mezi nimi i tebou požadovaný, možná že budeš muset upgradovat BIOS a počítej s tím, že rychlost "Bus speed" půjde z HT3.0(5200 MT/s) na HT1.0 (2000 MT/s), jinak ta deska je mizerná, ušetřil bych ňákou kačku a koupil určitě lepší, do týhle nemá cenu už nic pořizovat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych se bál, že by mi pod tříjádrem chcípla.. Mimoto výkon proesoru bude i lehce degradován tou sběrnicí... Jinak ano, updatnout BIOS přes starší proesor a pak to "půjde"..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mě bude stačit, když si na tom zahraju na plný detaily Fifu 12, NHL 09, Gears of War. Žádné GTA IV popř. GTA V i když mi s CPU AMD Athlon 64 xII 5000+ jelo celkem slušně i s grafikou, na médium. I tak moc díky za rady. Nový Motherboard se mi kupovat nechce, i když zvážím všechny možnosti.Jenom se zeptám ten upgrde BIOSU se dělá jak? Přímo v BIOSU nebo kde? S tímto zkušenosti nemám. Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Procesor tě pravděpodobně nebrzdí v těhle hrách...
Update BIOSu nevím - liiší se to výrobce od výrobce, a já používám ASUS. Každopádně na stránkách Gigabyte k tomu budou návody, stejně tak v manualu. Obvykle se to dělá windowsovou aplikací od výrobce... Rozhodně ten Phenom x3 je vyhozená investice, ale Phenom x2 by za hřích stál..

Obrázek uživatele sasha.cz

Tím že tam šoupneš to tříjádro, vůbec nic nezískáš, deska nevyužije potenciál a stejně ho jako tříjádro asi brát nebude...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A když už, tak kterou nejlevnější desku by jste mi poradili? Takhle, on procesor jede, jel v pohodě. Bohužel mi prostě přestal jet a opravovat ho jakýmkoli způsobem nemá cenu, je starej a raději koupím nový. Ale s tou deskou by to možná klaplo, akorát bych potřeboval vědět, kterou. Jinak nemůžu odpovídat pořád, takže se omlouvám za zpožděné reakce.

Obrázek uživatele sasha.cz

Desku určitě tuhle: http://www.itage.cz/p455599-bazar-asus-mb-sc-am3-m4a785td-m-evo-amd-785g... je za skvělou cenu, ale počítej, že budeš muset koupit i DDR3 paměti, ty se dají sehnat 4 GB za +- 500 kč.....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobře děkuji za odpovědi. Teď se jenom musím rozhodnout jestli mám riskovat ten procesor, což asi nejspíš neudělám, nebo si nechám tu desku a pořídím si pouze dvoujádro Phenoma, ale to jsou asi vyhozené prachy.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.