Klek grafické karty (asi)

Ahojda.
Potřeboval bych trochu poradit.
Začal m pravidelněi zamrzat PC. Vždycky to vyhodí na monitoru viditelné chyby v zobrazení, viz. obrázek a musím to na chvíli vypnout. Rozjede se ale sekne se znova.
Na PC mám dualboot Ubuntu/XP, čím to ale asi nebude. Myslím že jde do kytek integrovaná grafárna - je to obyčejnej kanclstroj.
Je pravděpodobné, že se problém vyřeší výměnou grafické karty, resp. dokoupením karty (PCI) a změnou v nastavení Biosu, nebo je to spíš mrtvá celá základní deska?
Nebo by mohl pomoct reinstal driverů desky?
Dík za reakci

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten reinstall jsi mohl dávno zkusit.. Ale vypadá to hlavně na přehřívání oné grafiky, pak ovykle přijdou errory a pád. Ovšem hrozí fyzické poškození karty.. První co, tak zkoumat teplotu čipsetu, ve kterém se nachází (severní můstek - ten vrchnější ze dvou chladičů na desce, pod procesorem). Eventuelně odendat bočnici a pustit tam chladný vzduch třeba studeným fénem a sledovat, jestli se doba do projevení chyb prodlouží. Případně použít ruku a sáhnout na ten chladič.. Měl by jsi se trochu popálit :-) Každopádně vyvaruj se kontaktu s čímkoliv jiným, než s chladičem!

Obrázek uživatele Prefin

Udělalo mi to včera poprvé.
Teplota mě samozřejmě napadla a už to mám rozebraný a vyčištěný, pak se po reinstalu driverů bude testovat.
Díky


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.