jaký notebook vybrat

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně výběru notebooku.

Chtěl bych nějakou i5 a známý mi doporučily abych si vybral něco z nabídky http://www.nove-notebooky.cz/notebooky/intel-core-i5/

Mohly by jste mi poradit co vybrat

předem děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevybíral bych podle toho, jaký má procesor, ale podle toho, an co ho chceš.. a zejména podle grafické karty, na té stojí téměř veškerý výkon NTB - hlavně ve hrách, práci s grafikou videem.. takže na co ho chceš a kolik jsi ochoten dát? vyžaduješ douhou životnost baterie (nad 4 hodiny) nebo tak něco? bude NTB často přenášen? úhlopříčka?

Obrázek uživatele Sandman

z mých zkušeností, jediná hra která potřebuje "jen" procesor je World of Warcraft. Tam postačí jen primitivní grafická karta. Ale na takovém stroji se pak dá hrát opravdu už jen ten Warcraft.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak hraní na nejnižší detajly zde snad nebudeme akceptovat.. ale ano, WoW běhá skoro na všem, ale to všechny staré hry.. dnes si na integrované grafice (vyjma všeho od Intelu) zahraješ na plné to, co jsi si před 7mi elty nezahrál ani na nejdražší grafice..

Obrázek uživatele Sandman

mluvím o full detailech. koupil sem grafiku za 1200Kč, přibližně stejnou jak na ntb. víc mi finance nedovolily. procesor mam ted Athlon II X2 235e Dual-Core 2.7 Ghz. Na ntb je, ted nevim, z hlavy dual-core 1.83 Ghz.
Na ntb šlo WoW příšerně, CoD4 průměrně.
Teď na PC běhá WoWko na full plynule, CoD4 si na minimalni detaily moc nezahraju.

Kámoš mi ještě říká něco o pamětích. že v ntb sou zapojeny v dualu a proto mi CoD běhalo líp. Tady na PC mám sice rychlejší paměti, ale 1x2 GB. To by možná "dodo18" taky mohlo zajímat, jaký paměti v tom mít. Jestli koupit ntb s volnym slotem pro dalsi paměti nebo bez. A ještě sem někde četl, že některé firmy do notebooků "pájí" nové grafiky, pokud to grafika podporuje. Pro případ, že by chtěl v budoucnu upgrade NTB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to by mě zajímalo, co je to za kartu a jaké rozlišení, protože mám grafiku za 4200 korun a na uplně plné detajly ve FullHD WoW běží jen tak tak na plynulých 30FPs.. mám 3,2GHz tříjádro, zde problém není a v 6GB ram v dualech taky ne.. jen grafika, s grafikou za 2500 jsem musel kompromisovat, plné nastavení bylo nemožné, zejmána mluvím o AA, reduce lagu a vSync.. na grafice za 1200 si to vážně nezahraješ na plné detajly.. (pravda, WoW rozlišuje High a Ultra) na tom NTB mi ale věř je podstatně horší grafika, než i ta za 1200 korun, je to dáno hlavně spotřebou -> topivostí grafiky - je řádně podtaktovaná proti desktopové..

s tm taky jde to jak jsi říkal, výměna grafiky - ano, grafika je tam jako karta a dá se víceméně vyměnit, ale problém je v chlazení - výkonnější karta víc žere, ale chlazení se moc upgradovat nedá, takže když měnit, tak jen něco, co žere stejně, tedy novější generaci čipu, která přijde až rok po staré a která je víceméně nekompatibilní.. upgradovat takhle NTB nemá smysl..

a volné sloty pro ram taky ne, na NTB ti bohatě stačí 3GB, většina už dnes má 4GB a nemá jakýkoliv smysl chtít od toho víc..

ale pokud chceš diskutovat, založ vlastné téma, zde se začínáme trochu odchylovat od původního problému..
pravdou ale je, že pokud chceš hrát musíš na to mít grafiku..

Obrázek uživatele Sandman

Jasné, tak závěrem odemně k tématu:
Na hry určitě co nej grafiku. Jak jsi psal o tom chlazení, to je pravda, a asi jedna z nejdůležitějších věcí na ntb. Je už dost rozdíl, jestli je v létě zataženo +-25 stupňů nebo praží slunko a je přes 30 stupňů. Většina ntb mají sání vzduchu ze spodu, což je dost problém, když sedíš venku/ve vlaku a notas máš na klíně. Prakticky tím ucpeš přívod toho vzduchu, ntb se přehřívá a výkon jde dolů, popřípadě se něco uvaří. Proto se nato dají koupit i chladící desky pod ntb, ale to už musíš mít postavené na stole.
Ale pořád dodo18 nenapsal, na co ho chce. Na cestování to chce hodně dobrou baterii. Když sem jezdil na školu do Brna, tak sem koukal na filmy a v posledních 30ti kilometrech mi to vždycky zdechlo. Na cesty se mi taky osvědčilo mít 2 zdířky pro sluchátka, když sme jeli s kámošem.
Pak nevím jak je to u ostatních značek, ale já s Acerem sem byl dost spokojený se servisem. Když byl problém, stačilo zavolat, zabalit ntb, na druhý den přijel kurýr... Do 3-7 dnů přijel kurýr zpět s opraveným i vyčištěným ntb. Jak je to u jiných značek nevím.
Pak ještě podle toho naco ten ntb bude si vyber z které strany se co pripojuje, kvuli kabelum. A hlavne at to ma dost USB slotů (myš, flashdisk, externí disk, modem, popř externí NUM),
Notebooků je nepřeberné množství, těžko vybrat ten správný.

Vlastní téma si asi vytvořím, dost mě zajímá, co by mi zvedlo výkon PC, krom toho koupit novou sestavu za desítky tisíc.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.