Integrovaná síťová karta SiS900

Som voľaký zmetený ...
Na MB FiC V11 mám integrovanou síťovku LAN SiS900, která se chová nějak podivně?! Linux (Ubuntu 10.04) ji bez problémů najde a ona funguje. Windowsy (jak WP Pro, tak W7) ji sice najdou, ovladač hlásí správně nainstalovaný (ani po přeinstalování z orig. CD od MB to nefunguje), ale internet nejde a nejde. Default mám DHCP, ale ani po ručním nastavení IP atd. to nefachá!!! Jo a u MAC jsou samé nuly?!?! V Home Everestu jsem ale její MAC našel?! Může mi zde někdo poradit, co s tím? Nechce se mi zbytečně obsazovat další PCI slot síťovkou! Předem moc děkuji.
:shock: 8-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkoušel jsi stáhnout ovladače z netu? četl sjem o verzi 11b, která prá funguje na W7..

tu desku jsem ani nikde nenašel..

celkově je to asi nějaký starší kousek, sis nikdy nebyly ve Winech příliš podporovány a zvláště ty starší prostě nefungují..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Omlouvám se, ta deska je FiC VI11. Na netu jsem hledal a vše co mě to nabídlo jsem vyzkoušel ... a nic?! Jak to, že v Linuxu to maká?

[=orange]EDIT by TOBiAS: citace není nutna, viz.: http://www.pcporadenstvi.cz/node/]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

linux obecně je tak trochu jiná ves... je to systém zadarmo, který se snaží podporovat všechno to, co Mrkvosoft nepodporuje.. možná v tom je problém.. fakt, já nejsem ani linuxák, ani jsem nikdy neviděl křemík s logem SiS.. snad jen, za 100 korun koupit PCI kartu s čipem realtek, který je osvědčený, že běhá všude...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Už jsem to vyřešil PCI síťovkou, ale je to škoda!!! Kdyby byla ta LAN SiS900 kaput, tak není co řešit. Ale když vím, že je funkční, tak mě to míchne! Ať se Mr. Gates stydí. Ten PC je dcery a tu na Linux neukecám ...

[=red]EDIT by TOBiAS:citace vážně není nutna, viz.: http://www.pcporadenstvi.cz/node/]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

omlouvám se, mě jako amatéra opravdu nic nenapadá.. nekompatibilita hardwaru, obvzvláště toho staršího, je problém běžný a jen těžko řešitelný.. to že není driver pro W7 ale není chyba Gatese, nýbrž SiSu samotného..

Obrázek uživatele MBlask

včera jsem řešil tuhle síťovku na win7, ovladač aktuální, ale hlásilo to problém HW, po odzkoušení na linuxech jsem usoudil že HW to nebude:-)

stačilo ve win7 odinstalovat ovladač a systém si tam sám dal nový ovladač který byl podle mě úplně ten samej ale již funkční

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to gratuluju! Mě to ovšem žádnou chybu HW nehlásí, jen to píše, že internet nelze připojit??? A ve vlastnostech síťovky to píše u MAC adresy samé nuly?!?!?!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.