AMD X2 a grafika

Dobrý den, ve svém PC jsem měnil procesor a to AMD Athlon 3800+ venice za AMD Athlon X2 4200+ toledo na MB Gigabite GA-K8NS Ultra-939. Před výměnou vše běželo normálně, ale když jsem vyměnil procesor, systém Win7 ultimate 32 bit naběhl, ale již nešla grafická karta Ati HD 3850 v AGP a ve správci zařízení u GK vypsána chyba kód 43. V PC jsou nejnovější ovladače na grafiku a rovněž jsem upgradoval bios z F6 na F11k. Zkoušel jsem i nainstalovat čipset, ale žádná změna. Když jsem vrátil původní procesor, vše naběhlo opět v pořádku. Myslím, že problém bude někde v AGP slotu, ale již nevím co dál dělat.

Předem děkuji za pomoc

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud jsi si jist, že máš jádro toledo, tak tvůj procesor nepatří mezi podporované na této desce.. možná bude problém zde, když po výměně procesoru (která nic neovlivňuje) to nejde.. naopak bych řekl, že i když bůh ví proč, kvuli nepodporovanému procesoru dělá deska neplechu..

Obrázek uživatele King99

toledo je to určitě, divné je, že procesor ve win normálně běží a v zásadě s ním není žádný problém, rovněž všechny výpisy žádný problém procesoru neindikují, v programu cpu-Z rovněž žádný problém, akorát ta grafika

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

procesor a grafiku a jejich komunikaci řeší čipset... pokud čipset procesor nepodporuje, i když podporuje modely blízké, může být "dezorientovaný" a když funguje, může fungovat špatně.. snad jen kdyby jsi si sehnal na zkouškou toledo 4400+

Obrázek uživatele King99

no jiné dvoujádro na zkoušku nemám, to by samozřejmě hodně pomohlo, jinak díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel, pokud je to model nepodporovaný (i když je téměř stejný), nemohu ti zaručit 100% komatibilitu a když se "závada" projevuje jen ve chvíli, kdy je tam nepodporovaný procesor, tak je to hodně pravděpodobné, že to čipset prostě nepobírá.. máš jinou AGP grafku?

Obrázek uživatele King99

zkoušel jsem jinou grafiku a stejný problém

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pak je to podle mě fakt tím, že tenhle procák toledo je příliš odlišný než aby si s ním deska mohla rozumět, když ho nezná..

jsou 2 možnosti - ponechat původní, nebo sehant toledo 4200 případně jiný z výhradně podporovaných..

Obrázek uživatele King99

zkusím sehnat jiné dvoujádro a uvidíme, dík


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.