HP Pavilion, nový LCD monitor nefunguje

Zdravím, vyměnil jsem u notebooku HP Pavilion DV 6000 prasklý monitor za nový, stejný typ, ale po zapojení na něm jsou pouze svislé pruhy. Nevím, zda má jiné rozlišení, zapojeno bylo vše dobře. Má někdo radu co se stím dá dělat? Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jsi si jist, že byl funkční? Pokud ano, tak musí být problém pouze v tom zapojení..

Obrázek uživatele mario55

Funkční je určitě, protože přes přehrávač quickplay lze spustit DVD ale v poněkud malém rozlišení. Zkoušel jsem nové ovladače grafiky, ale pořád nic, jen pruhy. Na zapojení nejde snad nic poplést, tak nevím....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Můžeš ten monitor vyfotit a poslat i printscreen obrazovky? Nějak nechápu - pruhy jsou přes celý monitor, nebo to video je čisté?

Obrázek uživatele mario55

Vysvětlím: když spouštím systém, tak na monitoru jsou jen pruhy od shora dolů, když spustím pouze přehrávač quickplay (nespouští se systém, jen přehrávač), tak tento se mi spustí, ale rozlišení je hodně malé, písmo je skoro nečitelné.

Obrázek uživatele mario55
[60894] FOto 1 pruhy

Foto 1 - pruhy na obrazovce

Obrázek uživatele mario55
[60895] Foto 2

Foto 2 - spuštěný přehrávač quickplay

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takže Quickplay, to je tedy nějaký neysystémový přehrávač, který se spouští bez systému? Nízké rozlišení je řekl bych normální, je to, pokud mluvíme o tomtýž, určené pro malé zařízení.. Nemusí vždy podporovat všechny grafické karty a všechna rozlišení.. Ale pokud to dříve chodilo bezproblémů?

Takže ty pruhy na tom LCD nejsou tedy pruhy vždy, ale jen v systému? Mění se nějak? Jsou závislé na barevném podkladu, programu?

Můžeš na zkoušku vrátit starý display, který fungoval normálně, jen byl tedy prasklý?

Obrázek uživatele mario55

jsem zkusil vrátit, ten funguje normálně, ten nový prostě jen pruhy a to ihned při zapnutí notebooku, nedostanu se ani do biosu. Jediné co zpustím, tak je ten přehrávač mimo systém, na ovládacím panelu je tlačítko quick, kterým to rovnou zpustím, jde v tom přehrát DVD film v normální kvalitě, jen prostě ten systém jede, ale zobrazí se jen pruhy, jakoby nezvládl rozlišení. Ovladač mám tuším chipset family 945.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, seš si jistý, že je to ten samý LCD? Nebylo to avizované, že je jen kompatibilní? Pokud je to ten samej, použil jsi svůj původní LCD kabelový pásek, nebo od toho nového?

Obrázek uživatele mario55

kabel je z toho nového, je pravda, že monitor je sice originál pro hp pavilion dv6000, ale je novější s webkamerou, kterou jsem u starého neměl, ale nevím, jestli tohle by hrálo nějakou roli.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mělo, pokud mají stejný počet pinů - tedy nepřebývá ti konektor od webky.. Mohl yb mít pak totiž úplně jinak řešené zapojení..

Obrázek uživatele mario55

No je pravda, že konektor od webky přebývá. Ale netušil jsem, že by to mohlo hrát roli. Jinak kabely ostatní sedí, jsou naprosto shodné s těmi od starého LCD.

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkusil bych tam hodit ten starej pásek, pak bude jasno, jestli kabel, nebo LCD

Obrázek uživatele mario55

Zkusil jsem starej pásek a pořád to samé....tak mě napadá jen jiné rozlišení, nebo jinak nevím

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud kabel od webky přebývá, má doměnka je víceméně vyvrácena - měl jsem namysli že by byl display i s webkou při stejném počtu konektivních pinů.. Každopádně problém nám tam někde stále zůstává.. Máš možnost tenhle display zkusit jinde?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.