Grafická karta

Mám takový problém, když je pc zahřáté a restartuji ho třeba po aktualizacích, tak mi najede do uživatelských účtů zadám heslo a chvilku se to přihlašuje a pak se to sekne, po chvilce na monitoru začnou šlehat jakoby blesky, tak ho musím vypnout a nechat zchladit a pak už jede normálně, vůbec nevím čím to může být. Díky za rady.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jaké jsou teploty CPU a GPU? Čistil jsi chladiče? Pokud jsi sundaval chladič nanesl jsi novou teplovodivou pastu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Stane se to pouze, když ho restartuješ, tedy bez restartu jede dále i přes vysoké teploty bezproblému? to je nějaké divné, protože během načítání systému by grafická karta i procesor vychladly..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám novou orig. NVIDIA 260GTX GDDR3 1792MB mám na ní origo chladič, teplota v klidu je kolem 45 stupňů, při hraní hry kolem 70 stupňů,CPU AMD Athlon X4 630 2,8GHz, žádný program mi nechce ukázat teplotu CPU, dřív ale ukazovaly, teď poslední dobou to přestalo ukazovat, už mi to ukazuje jen teplotu jádra ta je v klidu 32 stupňů, pří hře kolem 55 stupňů
Počítač jede celý dny a úplně v pohodě teda pokud ho nerestartuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak pak bude problém někde v tom restartování... Dovedeš lépe popsat, jak ty blesky vypadají? Zvládl by jsi pořídit fotku nebo printscreen?

Procesor přetaktovan nemáš, nebo grafiku? Teplotu ti neukazuje ani AMD Overdrive? Ono teplota jádra je víceméně teplota procesoru jako celku, jádro je ještě podstatnější, to je "uvnitř" a tam je teplota vždy vyšší..

Jakou máš základní desku, paměti a zdroj? Zatím mne napadná problém na zdroji.. Grafika má externí napájení, to bude zapojené, ale otázka je jak - přes redukci ze 4pinu, nebo napřímo 6-8pinem? Jaké další komponenty v PC máš? Kolik disků a mechanik?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

CPU ani GPU přetaktované nemám, AMD Overdrive mi píše toto: amd overdrive cannot detect supported amd chipset. Základka: ASUS M4N78, 2x2GB RAM DDR2 800MHz PATRIOT, napřímo 6pinem, mám 2 disky 1. 320GB 7200rpm, 2. WD caviar green 1TB 7200rpm, jednu mechaniku, zdroj BLACK POWER 580W.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten zdroj je jaké značky? Fortron Black power se dělá v 550W variantě.. Vzhledem k tomu, že máš nForce chipset jej AMD ani poznat nemůže, ale i tak by mělo ukazovat procesor..

Zatím to vypadá na ten zdroj, ale zkus odpojit co nepotřebujeme - disk, mechaniku, případně půjčit jinou grafiku, vyhodit 1 ramku.. Změní se něco?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Normálně black power před 2 roky mě stál kolem 900Kč.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Výrobce tam uvedený není? Fotka by byla?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takže jako první zkus nějaký zdroj z produkce firem Fortron (FSP), Seasonic, Corsair, Enermax...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.