HDMI zvuk + internet

Dobrý den!

Mám hned dva dotazy. Jeden se týká nastavení zvuku na TV přes kabel HDMI. Při spuštění počítače se mi totiž někdy (ne vždy) jakoby nezapojí (nespustí) možnost ATI HDMI Output, takže zvuk nejde aktivovat jako výchozí na TV, ale pouze na reproduktorech PC. Všimla jsem si, že podobný dotaz na stejý problém zde měl už jeden tázající,ale odpovědí bylo jen restart, odpojení a znovuzapojení kabelu, což sice problém jakýmsi způsobem vyřeší, ale přijde mi to celkem nepohodlné a nakonec nicneřešící, žebych měla pokaždé PC restartovat (zvlášť, když se můj druhý problém řeší podobným způsobem).
Druhý dotaz se týká internetového připojení - po spuštění PC mi totiž nejde načíst internetové stránky, resp. jde, ale s takovým min. půlhodinovým prodlením (u rychlosti int.připojení to nejspíš nebude)a tak jsem to doposud řešila právě restartováním, které tomu okamžitě dopomohlo, ale ted když se vyskytl problém ještě i se zvukem, stane se tak, že musím PC restartovat hned dvakrát po sobě. Mohl by mi v tomto problému, prosím, někdo nějak poradit? Pracuji na Windows Vista, AMD Athlon II X3 440 - procesor, Asrock A770DE+ - základní deska, Sapphire ATI Radeon HD 5770 512MB - grafická karta, Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM - zdroj PC ATX (v2.2), Zeppelin Gold - Evolve 1GB a 2GB 800MHz - operační paměť DDR2, frekvence 800 MHz.
Děkuji za jakoukoliv radu!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hmmm, máš docela blbě zvolené ramky a ne zrovnanejdražší desku..
člověk by řekl, že u tebe bude problém v základovce s tou síťovkou, ale ta zvukovka na to nemá vliv... tam bude něco v komunikaci, driverech a samotném systému... jenže jak slyším Visty, ztrácím chuť se s nimi vůbec prát :)) to je rovnou na kapitulaci...
první co bych udělal je přeinstalovat ovladače základní desky, ovladače síťovky a ovladače na tu grafiku s ovladačem zvuku, když to nepomůže, tak bych přeinstaloval OS a ještě lépe, zbavil bych se Vist :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo, ty Visty už plánuju zrušit a přejít na Win 7, uvidím co to způsobí, jelikož ty Visty jsou fakt děs, jak říkáš. A s tím spojim teda i ty ovladače, jestli se ani tak nic moc nezlepší, ozvu se. Zatím díky moc!;)
Ps: V čem je problém u zvolených RAM?? A je nutnost mít snad nejdražší desku?? Celé sestavení PC jsem nechala na známem(rozumí tomu mnohem víc než já), a šlo mi hlavně o lepší grafiku pro práci v 3D programu a taky o rychlost práce, ale nešlo mi zrovna o mega velkou investici - spíš průměrnou (nevim co je podle Tebe moc a co ten průměr). Co bys doporučil Ty?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

řekněme, že Asrock nepatří mezi nejlepší výrobce základovek..
u těch ram je problém hlavně v odlišné kapacitě (pokud správně chápu 1GB a 2GB modul) a také různých výrobcích, nemusí to spolu být vždy kompatibilní.. hlavně Zeppelin a Evolve, to je něco jako Asrock..

investice bych viděl normální, neska už za 12K seženeš dělo mnohem nabušenější než máš teď mínus komponenty, které bys eventuelně nepotřebovala...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.