GTX560 a brždění výkonu procesorem + popřípadný upradge.

Zdravím mám AMD Athlon II X4 640 a Desku ASUS M2N32-SLI Deluxe/Wireless Ed - nForce 590 SLI DDR2 , zdroj Fortron 500 w a kartu GTX560 a zajímalo by mne jak je bržděná karta na výkonu procesorem.Popř co koupit jako náhradu, na jiném foru doporučujou Intel I5 za ca 4500,ale s deskou a paměťma se to vydrápe na 7500,dá se něco srovnatelnýho postavit od AMD ? Nebo je lepší ještě chvíli počkat s čím AMD
ještě přijde,AM+ je prej už odpískaný.Dík za rady.

Obrázek uživatele kiko261

Ja by som ti odporučil toto : CENA: 6749Kč
http://www.czc.cz/amd-vishera-fx-6300/116668/produkt
http://www.czc.cz/asus-m5a97-r2-0-amd-970/112017/produkt
http://www.czc.cz/corsair-xms3-8gb-2x4gb-ddr3-1600_3/80870/produkt
Intel procesory sú pre mňa nepoužitelné na následujúcih 6+rokov keď tak radšej si zoberiem výkonný procesor od AMD, ušetrím a po 5 rokoch si zase kúpim niečo nové... (nehovorím že fx 6300 po 5rokoch nebude vládať ten procesor je celkom výkonný)

Obrázek uživatele Peca

to kiko261: no to je trochu divný názor, ale brát ti ho nebudu...

...k věci...jednoduše si stáhni třeba MSI Afterburner...nainstaluj, spusť zvětši si graf s hodnotou využití GPU.
Otevři si správce úloh, záložku s výužití CPU a trochu si to zvětši. (nebo možnost nainstalovat program Aida64 a spustit graf s testem stability, bez spuštění testu nechat pouze otevřené okno s grafem, kde se měří využití CPU).
S těmito grafy na pozadí si zahrej nejnáročnější hru co máš. Z porovnání hodnot využití z MSI afterburneru (GK) a správce úloh či Aidy64 (CPU) lehce vyčteš jestli dokáže daný CPU nakrmit danou GK. Pokud daný CPU dokáže tu GK vytížit na 100 při neúplném vytížení CPU, tak není nutnost upgradu CPU.
K tomu co vybrat se můžeme věnovat po tomto zhodnocení. Možností je spousta, to hlavně dle financí a očekávání.

Obrázek uživatele kiko261

Ako nehovorím že intel je zlý to nie ale tak AMD je o vela lacnejšie a keď sa zvolia správne komponenty podla mňa nieje o čom. Niesom moc dobrý v SW ale tak v čom možem v tom poradím... :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

S tímhle kdovíjak limitován nejsi. Podívej se na nějaké podrobnější recenze her (které hraješ) na PCTuningu, a koukni se na "vliv procesoru na hru". Většinou je minimální, a to testují obvykle s nějakou sakra výkonnou grafikou. V případě tvé grafiky tam je mnohem větší limitace FPS ve výkonu grafiky, než procesoru. Jsou samozřejmě hry, které jsou procesorově hodně náročné, třeba Metro 2033 nebo GTA IV u kterých můžeš mít problémy i na nejnižších detailech kvůlu procesoru, ale u drtivé většiny by to mělo být ještě nějakou dobu v pohodě, a upgraduj to pak celé i s grafikou.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak díky všem za rady, dostal jsem se sem až teď,tu Aidu mám tak to zkusím otestovat.Na jiným foru tvrdily že karta jede tak na 70procent kvůli procesoru.Jinak třeba v Metro 2033 jsem hrál na max ůplně v pohodě ,u Crysis 2 jsem hrál na max, ale semtam se to jakoby mírně seklo ale to dělalo
i když jsem všechno snížil na minimum a vypnul jsem DX11.Crysis 3 jsem odehrál v pohodě bez
nějakých záseků tam jsem ale pro sichr o stupínek vše ubral .Mě jenom zarazilo že ta karta jede jenom na 70 procent a to by bylo málo,skusím otestovat třeba to plácly od boku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To si piš, že to plácli od boku. Upřímně, Metro na max detaily ti nevěřím ani omylem :) Ta hra zatočí i s nejlepšími grafikami. Nebo možná kdybys to hrál v rozlišení pro nějaký menší mobil (320x240)..
U Crysis také možná bude problém v procesoru, ale jde hlavně o to, že dáš 8K za nový základ, a zíškás jen pár FPS navíc. To se určitě nevyplatí.
Musíš čekat, že máš procesor za pár, a že v nejnovějších hrách už stačit nemusí, ale snad nikdo nehraje jen ty nejnovější..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No to Metro jsem tam nastavil na max, ještě ho budu hrát teďko někdy tak se ještě mrknu jestli jsem neměl něco vyplí, hrál jsem v 1280x1024, ale nejsem si jistý jestly jsem nehrál už na novým Ful HD Teď jsem koukal na test procesorů na hrách Pc tuningu a vesměs je tam psaný že
že je výkon tak o 10% horší než na Core i5-2500K.Tak na to kašlu stímto si ještě nějaký roky vystačím jestli něco neodejde.Mulťák hraju akorát COD2 a všechno na max taky nemusím mít mě stačí když se hra neseká.Ale divný je ře Crysis 2 se semtam sekala a náročnější 3 jela bez problémů.
Crysis 1 jela taky v pohodě jedině před koncem jak se jelo na tom vlaku tak od poloviny cesty to bylo jakoby rychleji krokovaný(sekaný),a ani snížení vše na min nepomohlo.Pak už to zase jelo v pohodě.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud nepomáhá snížení detailů, tak je obvykle problém na straně procesoru nebo pamětí. Jsou místa, kde jsou hry lehce náročnější.
Jak říkáš, je to do 10% většinou, to neni nic, co by stálo za takové peníze.
1280x1024 bych ti věřil víc, ale i tak na úplně nejvyšší to není možné, tedy s DX11, tesselací, volumetrickými efekty, ta si ani GTX690 neudrží 60 FPS (ve FullHD, při 1280x1024 by měla tak o 70% víc FPS)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak nevím jestli jsem to hrál na DX11 to nejspíš ne až budu hrát znova tak dam vědět,hrál sem to už dlouho a do toho jiný hry tak možná jsem se seknul,nicméně jela celá ůplně bez problémů.Paměti mám A-Data - 3GB 400MHz spíš mě zaráží že ta 3 je nej naročná a jede jak po másle a 2 se semtam seká (neříkám zase že je to pořád ale jako by se načítala)Pomůže vyměnit paměti za lepší nebo ještě jednu dokoupit?Teda cena je brůtus oproti DDR3

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na paměti se vyprdni.
Důvodem budou spíš (ne)optimalizace - novější titul je vyladěnější, nebo jsi třeba na C2 propásnul nějaký patch, atd..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jo dík za rady necham všechno jak je a měnit budu až nebude GK schopná hrát nový hry na rozumný detaily, se starou GT7600 a monitorem jsem si vystačil 5let a jediný co je pořád ještě původní je http://www.czc.cz/asus-m2n32-sli-deluxe-wireless-ed-nforce-590-sli/37965... tu mě bylo líto měnit obvzlášť když byla tak mastná
a jede bez chybyčky. :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.