Grafika ATI ovladače (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,

má sestava je:
deska: Asus P7P55D
procesor: i5 750
ram: Kingston 2x8GB DDR3, 1600 CL9 240 (to že je deska nepodporuje jsem se dozvěděl až po osazení a přečtení návodu k desce :) - takže jedu pouze na 8GB)
grafika: HD 5850 1 GB DDR5, 2xDVI
OS: Win 7 ultimate 64bit

Můj problém je s ovladači ke grafické kartě. Pokud instaluji ovladač z CD co mi dali při koupi karty, ovladač verze 8.663.00 z data 6.10.2009 tak není problém - vše jede v pořádku. Ale při aktualizace ovladače (staženo ze stránek ATI) na novější (catalyst 11.11 a vyšší), problikne obrazovka a naskočí modrá - chyba, restart pc a ovladač nefunguje. Někdy se stane, že se ovladač nainstaluje ale chová se to jako by karta byla bez ovladače. Pomůže opět jen odinstalace ovladače a následně instalace ovladače z již zmíněného CD.

děkuji za všechny rady.

Zichi

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, zkus stáhnou starší verzi, né úplně tu poslední, ale jestli nemáš nějaký zásadní problém s ovladem dodaným na CD, nechal bych to být.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jde mi o to, že nejnovější ovladače opravují řadu chyb a jsou přímo vytvořené pro určité aplikace a hry.

Se starším ovladačem na CD problémy nemám, šlape jak má, ale i přesto je tu otázka, kde je zakopaný pes.

Zapomněl jsem zmínit, že mám dva disky s OS - na každém nainstalované ovladače. Je možné, že to může být příčinou? Zkusím ještě odpojit disk a aktualizovat, ale moc tomu nevěřím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ty dva disky mohou být problém - systém může nějakou záhadou rozhodit ovladače po obou.. Je ale dobře, ře to máš na dvou discích..

Jde tu hlavně o potvrzení, že chyba se týká několika posledních ovladačů, a ne všech, pak by se muselo jednat o chybu hardwaru grafiky.. Zkus sválně stejnou verzi, jako je na CD stáhnout z www.AMD.com..

Primárně při pčeinstalaci grafiky odeber ovladač, jdi do správce zařízení a tam pravým -> odinstalovat grafickou kartu, restartovat, nahodit nový ovladač, restartovat..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dík, zkusím a dám vědět.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Problém vyřešen. Pro jistotu jsem odpojil disk se starým OS, odinstaloval ovladače přes odinstalovat programy + přes správce zařízení, restart a nainstaloval nejnovější ovladač přímo z webu amd. Po dalším restartu jede vše jak má.

Díky za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zamálo :-)