externý disk-napájanie (*VYŘEŠENO*)

Zdravím Vás a prosím o radu, pri vypnutí PC mi nevypne externý disk,ktorý mám spojený s PC-čkom cez USB kábel. Môže byť problém v tom,že som ho pri inštalácii TP-LINKU presunula do iného USB vstupu?Predtým to vyplo aspoň občas.Ďakujem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

USB napájení běží i za vyplého počítače, pokud je zapojen do zásuvky.. Nebo je to aspoň obvyklé a alespoň pro některé USB konektory.. Disk je klasicky 2,5" napájený přímo z počítače a bez vypínače?
Co zkusit ten TP-Link (USB WiFi Dongle?) prohodit?

Obrázek uživatele Ivon40

Z disku viem vyčítať iba WD My Book Essential,má 931GB a napájanie má normálne v sieti.Vzadu nad USB konektorom má sice nejaký vypínač,ale nejako mi nereaguje(a bojím sa použiť"hrubú silu":-) ).Ja som myslela,či sa nedá nejako nastaviť aby vypol tak,ako sa vypne klávesnica a TP-link(USB na WiFi) pri vypnutí PC.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud je to klasicky ze sítě napájený HDD, pak je řízen sám sebou - je to nezávislé zařízení, které naopak má zůstat zaplé i po odpojení, vypíná se právě stiskem tlačítka. Takže pokud se vypnul sám, tak nevím, jak to dělá.. A připojit ho do konektoru, kde býval, nepomáhá?

Obrázek uživatele Ivon40

Tak včera som na to konečne prišla, čudlik bolo treba dlhšie podržať a vtedy sa vypol. A je to vlastne logické,že keď má vlastné napájanie, nevypne sa sám tak ako aj tlačiareň alebo repráky. Ale teraz fakt nechápem aj ja, čím to, že predtým občas vypol. Ale už to nejdem riešiť, hlavne že už ho nemusím vyťahovať zo siete. Ďakujem za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, tak by to mělo fungovat :-)