Error: C

Dobrý den. Stalo se mi, že notebook při normálním běhu najednou vyhodil modrou smrt a restartoval se. Od té doby jsem nespustil Windows. Nepomohl pokus o návrat do poslední funkční konfigurace ani nouzový režim. Dalším řešením byla obnova z DVD, ale ani zde jsem neuspěl. Obnovení se zastaví na 22% a poté vyhodí chybu ERROR: C [err = 2]. Je to chyba HDD nebo mám ještě nějakou možnost záchrany?
NB: ASUS F3KA AP031C, T X2 TL60/ 15.4" WXGA/ 2GB/ X2600 512MB/ 250GB 5.4k
Windows vista home premium

Obrázek uživatele MBlask
[51382] Error: C

Já bych připojit HDD na jiný PC a pokusil se zachránit data. Když se zapojí jako druhý a nebo přes usb redukci tak obvykle naběhne a jsou tam vidět soubory.

Pokud data nepotřebujete - zformátujte a nainstalujte systém znovu, pokud půjde.

Jestli je to vada disku tak bude nutné jej vyměnit - pokud by při nové instalaci i přes zformátování začal zlobit.

Jinak, pokud naběhne nouzový režim - opravit přes cmd-> chkdsk

Osobně: pokud jde o disk je lepši ten starý - poškozený zahodit-vyreklamovat, než ho po tom 2x do měsíce zachraňovat s tím že pak odejde ze dne na den.

Doporučený program:
HDDlife
http://hddlife.com

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[51383] Error: C

Jak jsem již psal, s Recovery DVD jsem se daleko nedostal. Ještě jsem zkusil HDD zformátovat přes instalační CD Win XP, ale formátování mi i po několika hodinách hlásí - Dokončeno 0%. Myslíte že pro HDD již není pomoci?

Obrázek uživatele MBlask
[51384] Error: C

Zkusil bych ho ještě na jiné desce, s jiným kabelem. Zkusit jiný disk na téhle desce a 100% vyloučit jinou závadu, ale většinou to bývá diskem ale může to být i deska.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[51385] Error: C

Trochu jsem pokročil, ale ještě potřebuji poradit. Přes XP jsem HDD konečně formátoval a i nainstaloval Vistu. Zdá se, že vše šlape, ale pokud kopíruji z SD karty nějaký větší soubor (videoklip), tak hlásí "Chyba 0x8007045D: Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O." Zkusil jsem přeinstalovat ovladače Řadiče IDE, ale stále stejný problém.

Obrázek uživatele MBlask
[51386] Error: C

Zkusil jste ten HDDlife?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[51387] Error: C

Ano. Nevím jestli ten program nená nějakou hlubokou kontrolu, ale při spuštění nenajde žádnou chybu

Obrázek uživatele MBlask
[51388] Error: C

Pokud ukazuje že je vše v pořádku tak by s diskem neměl být problém, ale ještě ho zkontrolujte příkazem přes příkazový řádek:

chkdsk /r /f

r- vyhledání vadných sektorů na HDD
f- oprava chyb na HDD

třebas se tam něco vyloupne, jinak teď Visty šlapou normálně?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[51389] Error: C

Vista šlape naprosto v pohodě (zatím). Zkusil jsem spustit chkdsk podle vaší rady. Systém nejprve provedl jednu opravu (System Windows nahradil chybné clustery v souboru 53211 (\system~1\{914D5~1}.) a potom se kontrola zastaví u dalšího bodu. Nechám to běžet do rána. Třeba se to hne

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[51390] Error: C

Tak program chkdsk asi doběhl až do konce, protože rano Windows normálně běžel. Ale po restartu už se Win znovu nespustí a to ani přes nouzový režim. Takže znovu původní problém. Jdu koupit nový HDD!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.