Padání Pc (vypínání) (*VYŘEŠENO*)

Ahoj!
Několikrát za den mi vždy spadne Pc [vypne se] .Nevím vůbec proč. S přehříváním komponentů asi problém nebude protože se často vypíná hned pár sekund po zapnutí Pc. Tak ho zapínám a pak se někdy rozjede [ někdy ne ]. Prosím poradte, uz me to pekne štve. 8-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

otevři bočnici a zjisti výrobce nap. zdroje, určo tam budeš mít nějakej eurošmejd, jak je PC staré?

Obrázek uživatele danasos

Pc jako seskládané je z roku 2006. Zdroj je značky EUROCASE 350W. Některé komponenty v Pc jsou i starší. např. HDD je z roku 2001.

EDIT by TOBiAS: citace netřeba

Obrázek uživatele Michal Čížek

myslel jsem si to, dej tam jinej zdroj a uvidíš, bude po problému. Pročti si zdejší forum, už několikrát se tu problémy se zdrojema řešili, neni zdroj jako zdroj, docela se divím, že ten tvůj vydržel tak dlouho. Kvalitní zdroje jsou sice dražší, ale spolehlivé.

Obrázek uživatele danasos

ok- popřemýšlím co stím ještě udělám. Uvažuji i o novém pc na vánoce protože do tohoto už nemá asi ani cenu investovat [ RAM-uplně nanic- 480Mb, pc pomalé jak prase, procesor jen 1.6Gh a HDD z 2001 který akorát hrčí hrozně nahlas až mi to leze nanervy]

EDIT by TOBiAS: citace posledního příspěvku nemá smysl, viz pravidla

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no to by se vyplatilo koupit rovnou nový no.. ale připrav si podle účelu 10-20 tisíc korun.. plus periferie pokud bys je chtěl vyměnit, jakože asi jo..

Obrázek uživatele danasos

No, tak to si tedy nechám tento starý protože 10-20tis. mi mama nedá, a vůbec nevím kčemu bych měl měnit periferie když snimi nic není. Nejsem tip člověka který musí každý rok vše měnit. :?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud máš stejně starý třeba i monnitor, jednak už je na pokraji života a jednak je malý, tedy k nové sestavě by moc neseděl.. podmínkou ale samozřejmě není, dá se posoudit, jak moc tento současný nevyhovuje..

neříkám, že musíš mít každý rok nové, ale máš to už skoro 9 let, tedy jak co, nepopsal jsi to detailněji.. takže teď to vyměnit není každý rok.. zas by to na pár let sloužilo, jako tohle..

Obrázek uživatele danasos

ok- Řeknu přesně: z roku 2001 mám pouze HDD, RAM, CD mechaniku, chlazení a klávesnici, jinak obrazovku mám rok strarou a ostatní veci taky celkem nové. Takže já potřebuji akorát novou "bednu" která aspon o něco lépe pojede, nebude tolik hrčet HDD a to je asi tak vše. Jinak grafika.... nemusí být lepší.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to jo.. tak postavíme nové tiché domácí PC.. co od něj chceš? filmy, internet? nebo i hry? náročné hry? například?
kolik máš a jaké periferie teď máš, které hodláš použít i dále? poprosím přesněji jejich název, pokud to není problém...

Obrázek uživatele danasos

Tak chtěl bych od něj aby na něm šly nějaké jednoduší hry např. Metin, Flatout Counter Strike....[ ty mi fungují i na tomto "křápu" takže to by problém nebyl]. Internet a filmy samozdřejmě. Periferie použiju všechny- myš, klávesnici, repro.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud v ceně nechceš i perační systém Win7, tak bych to složil jako zde http://www.pcporadenstvi.cz/node/12305#comment-51367 , ale XPčka by ti nedovolily využít plný potenciál grafiky v nových hrách.. ty ale v dohledné době stejně hrát nebudeš..

Obrázek uživatele danasos

Problém konečně vyřešen !!!
Žádné přehřívání, žádný špatný zdroj [ značka eurocase nezklamala ]. Problém byl celou dobu se špatným jisčičem který máme na konci zahrady-byla tam špatná 1 pojistka na jednu fázi, a tím bylo způsobeno kolísání napětí a tím i vypínání pc. Nikdy by mě nenapadlo, že by mohl být problém uplně někde jinde než v samotném pc. Jsem rád že je problém vyřešen a nemusím kupovat nové pc. Zdroj EUROCASE už slouží 4 roky tak dofám že ještě nějakou dobu vydrží. URČITĚ NOVÁ ZKUŠENOST PRO TOBiASE ŽE NEMUSÍ BÝT VŽDY PROBLÉM V PC.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Já bych si nebyl tak jistej s nezávadou, ono kdyby tam byl pořádnej zdroj, nemuselo možná PC ani při kolísání padat pokud jsi viditelně nezaznamenal, že pohasínají žárovky. Ještě mi řekni, špatnej jistič může jiskřit a tím kolísat napětí, utažená pojistka jiskřit nemůže, co teda bylo špatné?

Obrázek uživatele danasos

Sem to napsal trochu spatně no, prostě byl špatnej jistič. Pohasínání žárovny bylo velice zřetelné !!! Někdy se znasli třeba i na 0.5sec. Myslím, že i sebelepší zdroj...... no nwm. Hlavní je že už je to v pohodě.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak já nepočítám s problémy mimo počítač, nejsme elektrikáři, ale "ajťáci" :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

danasos wrote:
Někdy se znasli třeba i na 0.5sec.

To jsi měl napsat hned, to je pak jasný, že padá PC, ale i tak fortelnější zdroj, dokáže udržet kolísání, ale kolísání, ne výpadky, to co jsi popsal, je už výpadek, kolísání je změna úrovně napětí v řádu milisekund. Každopádně gratulka, je fakt, že výměna jističe je levnější.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je fakt..
já bych vážně nehledal závadu v eletrice, ale také jsem neviděl blikající žárovky.. my jsme na chalupě na přívodu od baráku (hradí eOn) měli uvolněnej nulák a na síti vylítávalo napětí od 0 do 1000v.. spálilo nám to 2 měřáky, video, televizi, mikrovlnku (bouchla), divims e že počítač s EuroCase to přežil :)) eOn nám uhradil škodu a je to..

takže téma považuju za vyřešené :wink:

Obrázek uživatele danasos

Tak ok-taky nejsem alektrikář takže tomu moc nerozumím. Mel sem z toho trochu strach, protože měnit jistič není povolené, ale potřeboval jsem nutně elektřinu. Už to fakčí takže konečně konec [dobrý:)]