dvd rom nenachazí

chtěl jsem se zeptat, počítač mi nenachází cd rom, jak na to?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus to trochu rozepsat, protože nechápu.. máš CD mechaniku a v Tento počítač ji nevidíš, když do ní dáš CD, nic se neděje... ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jde o to, že jsem dal do kompu mechaniku, a v biosu se vůbec nenačte. zkoušel jsem i prohodit ide sloty, to znamená že jsem prohodil HDD a mechaniku a nic. mám podezření, jestli není špatný kabel, ale je to slim mechanika a nemám jiný na vyzkoušení a nový stojí asi 250,- co jsem koukal. tak se mi nechtělo vyhazovat peníze, jestli to třeba není v něčem jiném.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

máš mechaniku a disk tedy obojí na IDE, na jednom kabelu?
pokud to máš takto, modrý konektor musí být v desce, a mechanika i disk musejí být najumperovány, disk jako Master, mechanika jako Slave.. navíc disk musí být zapojen na konci IDE kabelu (to je totiž konektor pro master zařízení)..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ne, každý má svůj kabel, mam na desce IDE I a IDE II, i kdzž jsem to prohodil tak stale nic. nenačte se ani v biosu ani v "tento počítač" a to jsem zkoušel i jinou mechaniku a nic.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže jsi mechaniku zkoušel na obouch konektorech kabelu, obouch kabelech i obouch konektorech na desce? jsi si jist, že jsou mechaniky funkční? obě mechaniky jsou typu slim?

máš porádně zapojené napájení mechanik?

jakou máš základní desku?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.