Disk, přiřazení nepřiřazeného místa

Dobrý den,
Chci se zeptat jak rozšířím místo na Disku?
Mám 232,88 GB Disk a je rozdělen na C - 122,87 GB (zde je i systém, je to NTFS), pak mám 100,00 GB (Nepřiřazených - před chvíli jsem smazal oddíl D).
A chci rozšířit oddíl C o těch 100 GB, aby měl v celku 222,87 GB.
Pak tam mám ještě 10 GB oddíl (Systém souborů FAT32 - neznámý oddíl)

S pozdravem
MrDzenda

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Proč by jsi to dělal? Vždy je lepší mít alespoň dva oddíly, mít oddělený systém a programy od statických dat. Každopádně máš Win7, takže pravým na disk ve správci disků -> Rozšířit. Nebo tam někde to je.
Těch 10GB nevím co je, ale asi bych do toho neštrachal. Může se jednat i o opravný oddíl, ale jelikož nevím, co za přístroj máš v ruce, můžu se jen domnívat.

Obrázek uživatele MrDzenda

Takže, jedná se o Asus Eee PC 1008HA. OS je Windows XP professional (předtím tam byli Windows 7 Starter edition)
A když dám zprávce disků, tak tam možnost rozšířit nemám.
http://2i.cz/9d650d27f4

Obrázek uživatele MrDzenda

Mohl bych teda dostat přesné instrukce jak sjednotit Nepřiřazený oddíl s oddílem C.

Obrázek uživatele danton

Ja k tomu pouzivam PartitionMagic 8.0. Je to sice shareware, ale medicinu snadno objevis. Da se i dohledat cz do něj. V nem bez ztraty dat muzes vse sloucit do jednoho partitionu - do "C", nebo si udelat dva podle potreby a tech 10GB se zbavit a včlenit do "C", nebo "D".

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takle tedy nevím, jak to půjde, když prázdné místo je před oddílem. Každopádně pokud na ten modrý oddíl C klikneš pravým, máš tam volbu "rozšířit svazek". Tady by asi bylo lepší vytvořit nový oddíl na prázdném místě a ten sloučit s C, ovšem tím C zanikne a bude jen D. Tohle je dost naprd. Slučování disků správně totiž slučuje zleva doprava, protože MBR a všechny tabulky jsou na azčátku svazku a nejsem si jsit, jestli si je Win přesune na začátek. Pokud ano, je to dost riskantní akce (náchylná na chyby a výpadek proudu) a také bude časově dost náročná. No udělej si zálohu podstatného a sluč to. Uplně ideální by byl reinstall, avšak já stále nechápu, proč to chceš. Z funkčního hlediska se minimálně 2 oddíly vyplatí, viz www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.