CD/DVD mechanika - zamrznutí PC

Zdravím, už delší dobu mě trápí problém s mojí mechanikou : http://www.alza.cz/lg-gh22ns40-sata-cerna-black-d107679.htm#recenze

Nikdy nefungovalA úplně skvěle. Vždycky byl nějakej problém.Moc sem jí ale nepoužíval.bohužel teď bych jí použít potřeboval. K problému. Kdykoli, když vložím CD/DVD, tak mechanika začne pracovat. Bzučí to v ní, ale nic nenahraje. Místo toho se začnou sekat postupňě všechna okna ve windows - chci schodit prohlížeč - přestane odpovídat, chci dát do lišty "Tento počítač"- přestane odpovídat. Pak pomůže už jenom tvrdý restart.

V souvislosti s mojí zákl. deskou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48789 sem četl ( v komentářích) že měl někdo problém s identickou mechanikou a SATA rozhraním.

Budu vám moc vděčný když se mi pokusíte pomoct. Zbytek informací klidně dodám, stačí říct.

Díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zdravím, jediné o co se můžete pokusit je přehrání firmware novější verzí. Pokud mechanika vykazovala nějaké anomálie už jako nová, měl jste to řešit reklamací, ted můžeme mechaniku akorát odzkoušet v jiném PC, jestli to je záležitost opravdu té mechaniky, nebo si jen nerozumí se zbytkem HW.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jop, první co, tak zkontroluj kabely, jumpery... Pak ji hoď jinam.. Ideálně pak i jinej kabel, kdyby tomuhle něco bylo.. Počítač se takhle chová, pokud mu nutíš datové zařízení, které neodpovídá, které nemůže samo přečíst disk.. Buď je vadný disk, ve většině případů se ale jedná o vadnou mechaniku...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Kabeláš sem zkontroval. Žádné viditelné mechanické poškození. Zkusil sem ještě prohodit kabel do druhýho a třetího sata slotu. Pořád špatný. Mehcaniku časem zkusím hodit do jinýho kompu, až budu mít tu možnost.

Teď sem zkoušel spustit jednu hru. Bez DVD/CD v mechanice. Komp mi zamrzne už jenom z toho, že se ta hra snaží "zjistit", jestli v mechanice je orig. či nějaké DVD/CD s tou hrou. Nemůže to být třeba nějaká chybka v OS? ( mám visty 64b).

Můžu třeba zkusit dát do mechaniky bootovací CD s memtestem. Tam ten OS na to vliv nemá. Co myslíte?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, dej tam boot, ten je mimo OS.. Ovšem tohle vypadá na mechaniku.. Vem jnej kabel pro jistotu a když i ten, tak mechaniku jinde a když i tak, pak je to v mechanice samotné..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.