Cvakání při nabíjení baterie notebooku

Zdravím,

mám starý notebook HP Compaq nc6120 a novou baterii. Při nabíjení notebook cvaká - ať je vypnutý nebo zapnutý. Začlo zhruba při dosažení 75% kapacity baterie. Zní to jako rychlé spínání nějakého relátka. Podobný zvuk to dělá při nabíjení staré baterie a zapnutém notebooku, jen pomaleji a rozsvěcí se a zhasíná kontrolka nabíjení. S plně nabitou baterií, nebo úplně bez ní se to neděje. Tušíte někdo čím by to mohlo být? Mohlo by to být adaptérem (s tou starou baterií to nastává jen za zvýšené spotřeby)? Hrozí že počítač odejde úplně (jestli je to relátko, tak se docela bojím).

Díky za každou radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, toto vypadá na vybouchané kondenzátory v napájecím adaptérku, budeš si muset sehnat alespon na zkoušku jiný, pak bude jasno.

Obrázek uživatele prqek

Díky. Doufám, že to vyřeší výměna adaptéru. Jen pro jistotu dodám, že nejde o takové to klasické pískání (to ten zdroj dělá při větší zátěži taky), které vydávají spínané zdroje, ale opravdu o cvakání.

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano to ,může být ono, na tom adaptéru kontrolka není? ta bude určo také blikat

Obrázek uživatele prqek

Právě, že není. Se starou baterií (výrazně pomalejší cvakání) bliká kontrolka signalizující nabíjení přímo na notebooku, s tou novou nebliká, což ale může být jen tím, že to cvakání je rychlé a ledka nestíhá zhasnout.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.