Černý displej u Asus F3M

Ahoj všem,
již nějakou dobu jsem sledovala, že je obraz na displeji lehce načervenalý. Nyní po zapnutí NB sice naběhne, ale po několika vteřinách zcela zčerná. Přesto je pod určitým úhlem pohledu vidět, co je na displeji. Pokud NB zavřu a opět otevřu, na krátkou chvíli opět obraz naběhne a zase zčerná. Po připojení k jinému monitoru je obraz naprosto v pořádku (i barvy). Může mi někdo poradit, čím to je? Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

může být špatné jak podsvícení displeje, tak řídící jednotka barevných kanálů samotná.. tak jako tak, jedině reklamace..

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, závada může být způsobena více faktory, nejčastěji však vadným INVERTOREM - tento díl vytváří vysoké napětí pro napájení zářivky CCFL, která podsvětluje samotný display NTB, nebo přímo zářivkou ( lampou ) CCFL. Invertor je velmi namáhán jak vysokým napětím, tak i teplotou, která je poblíž displeje. Tento díl se většinou mění za nový kus.
Vadná CCFL se projevuje (po zapnutí jen blikne, svítí růžovo červeně), nebo přímo prasklá po pádu NTB. Ikdyž tyto lampy je složité vyměnit, jsou firmy, které tyto lampy mění, namísto drahé výměny celého LCD.
cena invertoru se pohybuje kolem 12-ti stovek
cena CCFL lampy je kolem 5-ti stovek
samozřejmě + cena práce.

NTB je v záruce?

Obrázek uživatele petra.simicova

Notebook bohužel už v záruce není. Budu ho muset odnést někam do servisu. Namátkově jsem na netu hledala, kolik by mě stála výměna displeje - nic levného. Proto mě zajímalo, čím to může být a zda je nutná výměna, nebo je to v něčem jiném. Máte někdo tip na osvědčený sevis? Jsem z Plzně, ale na netu jsem našla několik sevisů, kteří si notebook odvezou a pak zase dovezou.

Obrázek uživatele Michal Čížek

já jsem spokojený s tímto servisem, pro Tebe trochu z ruky http://www.notebook-dily.cz/ , ale jsem takovej hračička, že tohle bych si měnil sám, po Tobě to samozřejmě nikdo chtít nemůže :-)

http://www.abax.cz/cz/kontakty-abax-plzen/
tyto opravy provádějí také, někde jsem to tam zahlíd.

Obrázek uživatele petra.simicova

díky za tip!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.