tiskarna pres printserver

Dobry den,

mam router D-Link DIR-120 s vestavenym print serverem. Tiskarna je Minolta QSM PagePro 1250W. Testoval jsem na Win 7 a Win XP. Prime pripojeni tiskarny k pocitaci funguje. Po pripojeni tiskarny k print serveru, ji router vidi, ale pri zadnem nastaveni tiskarna nic nedela. D-Link ma utilitku ktera vse potrebne nakonfiguruje, ale tiskarna stejne nic nedela. Ani rucni konfigurace nepomaha. Utilitka nastavi standartni TCP/IP port 9100, format RAW. Bohuzel, se mi nic pres print server nepodarilo vytisknout.

Zkousel jsem najit pro Router novy firmware, ovsem nasel sem pouze jako nejnovejsi 1.01 a Router hlasi, ze ma 1.02.

Jakekoliv rady ci otazky k upresneni ....

Dekuji

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkoušel jste povypínat firewall?

Obrázek uživatele pavel1269

ano

Obrázek uživatele TheALuminium

Příště bych prosil více obsáhlejší odpověď :wink: hádám, že to tedy nepomohlo. Nevím jak prinserver funguje v routeru. Nikdy jsem s tím do styku nepřišel ... jakým způsobem je připojena tiskárna k routeru?

Obrázek uživatele pavel1269

Obsahlejsi odpoved, na routeru je FW porad vyplej, na pocitaci mam COMODO a ten sem taky pro jistotu vypl ... win FW je vyplej porad. Mam Win 7. Ale zkousim aj na Win XP.

V routeru nemam paru jak to funguje, ale je to k nemu pripojeno pres USB.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ukazuje/píše ta print funkce něco v tom routeru? Případně mohl byste nám to vyscreenovat? Hledal bych tam něco jako "printer port".

Obrázek uživatele pavel1269

Eh, tak ted jsem trochu zmaten. Jestli myslite, jako nastavit port toho print serveru na routeru, tak to nelze a neni tam ani nikde ukazano, ze se jedna o port 9100. Jsou tam 4 kroky "instalace". 1. je informace kdesi cosi. 2. ukaze, ze tam je tiskarna, tak se muze pokracovat dal, 3. rekne, ze se na dalsim kroku stahne utilitka co vse nastavi. 4. Navod k utilitce. Utilitla vyhleda ovladac a pote nainstaluje tiskarnu an onen port s IP toho routeru.

Obrázek uživatele TheALuminium

Aha tak potom zkuste přidat v PC tiskárnu ručně. Tam pak bude hledání pomocí IP adresy a napište jí i s tím portem.

Obrázek uživatele pavel1269

Pridat tiskarnu primo rucne jsem samozrejme take vyzkousel. Prvni detail je, ze nikde neni policko na port, jen IP. Spusti se vyhledavani portu/tiskarny, ale tiskarnu to nenalezne. Instalace se, ale ani neukonci a v podstate se nainstaluje "na slepo" tiskarna, kterou vyberete. Nic ...

Obrázek uživatele TheALuminium

V tom případě asi nebudu moci pomoct. S tímhle jsem se ještě neměl možnost setkat, tak můžete zkusit napsat někam jinam, nebo pomocí googlu hledat podobné zkušenosti ostatních.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.