Rada

Zdravim,do svého notebook jsem zapojil sítový kabel, který je napojený na stolní počítač.Vše běžý bez problému,jen jsem si chtěl vyzkoušet net ve svém notebooku protože zatím nemám wifi. Kabel jsem zapojil a objevilo se mi okýnko s umístěním síte. Dal jsem veřejná sít.Připojil jsem se na internet a vše běželo.Asi po týdnu jsem to udělal znova, ale už to nešlo.Myslím si že je to tím že jsem dal Veřejná sít místo Domácí.Timto se mi zablokovala i brána firewall.Nevíte někdo jak mám změnit sítove umístění? vubec nevím co stim.A je to jen u tohodle připojení,nebo když se pripojím na jinou sít, třeba na wifi pujde to? Je to win7

Obrázek uživatele Michal Čížek
[68477] Rada

Ahoj, jestli chceš změnit jen typ sítě, jdi do centrum sítových připojení a sdílení, klikni na vedle té lavičky na modře napsané veřejná sít a změn si jí. Jinak bys měl mít nastaveno ve stolním PC sdílení internetu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[68478] Rada

Bohužel ale na to mi nejde kliknout.Když kliknu na ikonku té lavičky otevře se mi okno kde můžu změnit název a ikonu,ale nic nemužu změnit.Mám to napsané černě.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[68479] Rada

možná jsem tě špatně pochopil, ty nemáš do PC připojen kabel a z druhé sít. karty propojeno do NTB.
Ty jsi vytáhl z PC sít. kabel a píchnul do NTB že?
To je jiná.
Na NTB zkontroluj, jestli nemáš zaplou wifi.
Připoj kabel do PC, ve vlastnostech připojení k místní síti zkontroluj nastavení protokolu TCP/IPv4 jestli je na automatiku, nebo co tam máš manuálně nastavené.
To samé porovnej s NTB.
Na PC (WIN+R) napiš CMD odentruj do černého okna napiš IPCONFIG odentruj a porovnej to s NTB.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.