Problem s připojením

Zdravim

Muj problem je následující:
Mám doma dvě stolní pc a vždy mezi nimi přehazuju internetovi kabel podle potřeby, dnes se mi stalo že na jednom z nich mi net nejede, sitovka hlásí že je kabel připojen ale v prohlížeci se nic neděje aní v jíných programech připojených na net zkoušel sem přeinstalovat ovladače sitovky a nasledne aj windowsi se stejným výsledkem, konfigurovat sitovku sem zkusil jak ručně tak automaticky ale furt nic, hlasi mi to 45 odeslaných paketu přijatých 4 dal nevim co bych zkusil proto prosím o radu, na druhem PC šlape vše v pořádku

předem diki

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jak máš nastaveno přiřazování IP adresy, nastavuješ jí manualně, nebo jen píchneš kabel a automatika to sama nastaví? Mrkni do nastavení místní sítě u funkčního PC jestli je tam nastaveno automaticky zjištovat nastavení, nebo neni a vlastnostech připojení k místní síti - vlastnosti protokolu IP verze 4 - jestli je získat IP adresu a adresu DNS automaticky, nebo je-li vyplněna pevná IP a DNS.
To samé musí být i na druhém PC, pokud přepojuješ kabel, bylo by lepší koupit si ethernet switch a mít připojené oba PC a nevytahovat pořád kabel.

Obrázek uživatele Dozi
[57975] RE

IP adresu a ostani jsem poprve nastavil manualne na obou PC, stacilo pichnout kabel a jelo to, jinak získávaní adresy DNS automaticky mam neaktivní zašedlé na obou PC

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže u obou PC je ve vlastnostech připojení k místní síti - vlastnosti protokolu IP verze 4 zadaná ručně: IP adresa - maska podsítě - výchozí brána, dál jsou vyplněny ručně adresy DNS serverů.

U obou PC udělej tuto proceduru: START/ve vyhledávači napiš CMD a odentruj, naskočí ti černé okno, kde napiš IPCONFIG /ALL a porovnej je spolu. Vyhledej IP adresu výchozí brány a odzkoušej odezvu: START/ve vyhledávači napiš CMD a odentruj, naskočí ti černé okno, kde napiš PING X.X.X.X (X nahrad číslama výchozí brány)

Obrázek uživatele Dozi
[57977] re

omlouvám se za zpoždění, funkční pc odpovědělo na nefukčním to jen piše vypršel časový limit žádost, problem je nejspiš zde ale co s tim?

Obrázek uživatele Michal Čížek

mrkni do správce zařízení na sítové adaptery a zase to porovnej na obou PC, jestli na nefunkčnim nemáš u adaptéru žlutej štítek s vykřičníkem (konflikt), pokud bude adaptér bez konfliktu, zkus mu odebrat ovladač a restartnout, aby si natáhl ovladač znova.

Obrázek uživatele Dozi
[57979] re

tak byl bez konfliktu odebral sem ovladače po restartu si je natahal zpět ale furt stejny problem

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak ještě zkus odebrat sítové připojení a vytvořit nové, jestli i to nepomůže, bude nejspíš špatný port, jestli ano, tak koupit za pár korun LAN kartu do PCI slotu.

Obrázek uživatele Dozi
[57981] RE

ok zejtra kupim novou sitovku snad to pojede zatim aj tak dik

Obrázek uživatele Dozi
[57982] RE

Tak dnes rano sem to opět vyskoušel a nevim proč prostě to jede snad to neni jen chvilkový, jinak dik moc za rady a mužeš zamknout

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zajímavé, pořid si ten ethernet switch, at pořád nelámeš kabel.
Nechám to týden otevřené, kdyby to zase blblo, pak to zamkneme.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.