Nastavenie anteny od Mikrotik

Caute

Kupil som si dve anteny od Mikrotec a chcel by som prepojit internet z mojho domu na druhy.Anteny su Mikrotek SXT 5HnD.Ako sa tieto anteny nastavuju.dakujem

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, Mikrotik SXT 5HnD jsou jen antény, které na sebe musejí mít přímou viditelnost. Směrování antény se bud bude nastavovat pomocí přípravku na zjištění sily signálu, nebo pomocí nastavovacího software přez RouterBOARD. K anténám musíš mít právě ještě RouterBOARD viz. sekce HARDWARE/SEZNAM PRODUKTU http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.mikrotik.c...
Manual bys k systému měl mít.

Obrázek uživatele Karyah

Softwer winbox ano mam.manual som nedostal.

Obrázek uživatele Michal Čížek

a nějaký ten routerboard k anténám máš, nebo kam ty antény připojuješ?
Koukal jsem na stránky a informace a vůbec přístup mají jen platící zákazníci, takže manual chtěj po prodejci.

Obrázek uživatele Karyah

Sila signalu sa da pozriet priamo na antene.Su tam led diody co to ukkazuju.Vo softwery winbox sa da pozriet ako to komunikuje a aj v tom softe sa do nastavuje.Problem je vraj ze to ma len licenciu L3 co mi neumoznije nastavit si AP mod v druhej antene.Jedna ide pripojit do routru ktory prima internet z Wifi ten by som posielal do druhej anteny ktora by bola pripojena rovno do PC.Ale bez L4 nespravit to AP.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Já to zařízení neznám, četl jsem o těch licencích na stránkách, kdyby byl manual možná by jsme něco vymysleli, třeba použít ten přenos na anténách jen jako náhražku metal kabelu, prostě bezdrát a vůbec se nezabývat přístupovym bodem.
Každopádně jsem na těch stránkách našel podporu, ale je potřeba zadat licenci, takže využij této podpory, budeš moudřejší.

Obrázek uživatele Karyah

Ten Debi... dal tam svoje hesla na prihlasenie cez winbox.Funguje to aj s licenciou L3 ak tam nedal licenciu L4 lebo tam vydim mod AP.Takze ako to spravil?Najradsej by som to resetol a nastavil si sam a dal tam svoje hesla.Este na jednej antene mi hlasi plny signal a na 2 len jedna sviety.Mohol ubrat tak vykonn ze svieti len ta jedna?Tak to mi ukazalo v winboxe.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak snad by tam měli fungovat hesla administrátora, pokud je to nový výrobek z obchodu, ale jestli jsi zjistil, že tam máš nějaké hesla jiné, tak zkus ten reset, ale stim ti už moc neporadim.

Obrázek uživatele Karyah

Ide oto ze to nastavenie mi robil v obchode a ma tu drzost tam dat svoje heslo pre admina.Ide mi este oto ze ked to restartujem tak ako vydiet na obrazku je jedna antena v mode AP to asi znamena licenciu L4.Nepridem onu ked to restartnem?

Obrázek uživatele Michal Čížek

a neni to schválně? ta anténa ST u tebe a ta AP v druhém domě? Odzkoušej si to a pak budeš muset za technikem do obchodu, kdyby byl alespon manual, takhle se stříli od boku a nikam to nevede, třeba se ti ozve někdo kdo tuty antény má také. Viděl jsem plno zařízení přo wifi i MW přenos a defakto u každého výrobce se provádělo nastavení jinak.

Obrázek uživatele Karyah

Anteny funguju.Internet bezi cez ne ale nepaci sa mi ze tam ma svoje hesla.Vobec ako si to mohol dovolit ked je to moj majetok a nie jeho vybavenie v siety.Je mozne sa pripojit na dialku cez internet na tieto anteny ked ma tam svoje spravcovske heslo?Urcite je mozne sa pripojit na ne ked by prisiel pod moj dom alebo v dosahu anteny.Tieto anteny som nastavoval u konkurencie aby som sa vyhol otazka od mojho poskytovatela a preto mam obavu ci by mohla konkurencia ked si tam dala svoje hela nieco fuserovat do siete mojmu terajsiemu poskytovatelovy.Co vy nato?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Nemyslím, že by se ti dostal do interní sítě, pokud nemáš veřejnou IP, ale i tak by musela být v routeru namapována interní adresa IP, vzduchem rozhodně ne.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.