Problém s připojením

Dobrý den, mám notebook s operačním systémem Windows Vista a mám problém, že po zapojení kabelu se nelze připojit k internetu, ale pouze k neznámé síti. Den předtím vše fungovalo bez problémů a následující den ráno se k internetu připojit nepodařilo. Nic jsem nepřenastavoval ani se s tím nic jiného nestalo, a z ničehonic tento problém. V routeru popř. modemu chyba není, protože ze stejného zdroje se přes jiné PC k internetu připojit dá bez problémů. Nefunguje mi to ani v jiných zařízeních kde je internet dostupný. Takže se domnívám že chyba je někde v systému, i když nechápu proč, když se s ničím nehýbalo. Budu rád za nějaké rady. Děkuji

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
v oznamovací liště - vedle hodin - si otevřete připojení a zkoukněte jestli jsou přijímany pakety. Poté bych zkoukl zda je ip adresa i maska přidělena DHCP službou....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Stalo se mi totéž. Nic jsem neinstalovala ani neodinstalovávala a net mi nejede. Mám Visty a připojení přes wifi. Když dám diagnostikovat problém, píše to "zapojte kabel do síťového adaptéru Připojení k místní síti"...??
Oba adaptéry jsem zkoušela aktualizovat, zkoušela jsem asi už 10 rad, co se objevovaly v jiných diskuzních fórech a nic. Co jsem se tak dočetla, tak je prý problém u Vist a řešením je přeinstalace notebooku...Do toho se mi ale zrovna nechce, tak hledám a hledám pomoc..

Obrázek uživatele tatik

Základ je, co napsal Honza, jak je to s připojením v síťových připojeních. Ještě bych se zeptal, jaká tam jsou vytvořená připojení, které z nich je aktivní a které případně přijímá/odesílá pakety.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.