Připojení 2 pc k netu (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den.
Potřebuji prosím poradit. Mám doma stolní pc připojené na net od poskytovatele Tlapnet. Na střeše anténa a na půdě modem. Pouze jeden vývod na připojení pc a to je dole v přízemí. Teď jsem si pořídil notebook a potřebuju se občas připojit na net. A nechce se mi neustále vytahovat kabel ze stolního pc a zapojovat do notebooku. Do domácí wifi se mi nechce kvůli dětem..to už by jsme je asi neviděli vůbec :-). Existuje nějaké řešení jak to udělat, abych měl někde u stolního pc druhý vývod na připojení notebooku?? Když jsem připojen na notebook tak stolní PC je většinou vypnuté. Díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, zeptám se ještě na detail, konfigurace připojení IP adresy je automatické, nebo máš pevně dané připojení?
Určitě by šlo přidat do PC ještě jednu PCI LAN kartu, přez kterou by se připojoval NTB, ale aby NTB mohl na net musel by být PC zaplý.
Nebo někam schovat toto http://www.zbozi.cz/items/?r=hint&itemType=new&q=LAN+swich , ale to by bylo stejné jako píchnout tam wifi router s tim rozdílem, že do NTB by nemusel kabel.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jsem v tomhle úplný amatér, ale myslím, že to připojení je pevně danné..Jak to mohu zjistit co vlastně mám? Jinak to co mi navrhujete bude asi opravdu nejschůdnější. Nechám to ve stole a připojím se kabelem..Díky ze radu :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

ve win 7:
Ovládací panely\Síť a Internet\Centrum síťových připojení a sdílení / vlevo je změnit nastavení adaptéru/ zobrazí se připojení kde zadáš vlastnosti a vybereš Protokol IP verze (TCP/IPv4)-dáš vlastnosti a zobrazí se tabulka, kde je bud nastaveno získat IP adresu blablabla automaticky, nebo v těch polích bude něco nastaveno.
ve win XP je to samé ve vlastnostech sítových připojení

pokud tam bude nastaveno automaticky, je možné použít jak swich tak router, jestli tam bude něco přednastaveno bude se moct použít jen router, ten swich nebudešmoc použít.
Ale jestli jsi PC ani NTB před připojenim nikdy nenastavoval manualně k připojení k síti, nejspíš bude všude nastavena hodnota automaticky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Až teprve teď jsem se opět dostal k netu...Prošel jsem to podle Tvého návodu a konfigurace připojení IP adresy je automatické. Koupil jsem TP-Link TL-SF 1005D. Po připojení vše funguje ok. Ještě jednou díky za pomoc. M