Auto nastaveni WIFI adapteru pro urcitou sit (*VYŘEŠENO*)

Dobry den,
potreboval bych nejak nastavit, aby se WIFI adater v ntb automaticky nastavil pri pripojeni k urcite siti. Tim nastavenim mam namysli, aby se pri pripojeni automaticky vyplnila IP, maska, brana, DNS a pak aby se to pri odpojeni zase vymazalo a zustalo tam "ziskat ze DHCP". Duvod je tento: router musi byt v modu "router" a nechci to porad jak opice pri kazdem pripojeni opisovat.

Jde to vubec nejak?

WIN 7)

EDIT by Mozek: Krácen název tématu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud je Router jako AP, měly by tyto údaje bejt uložené v něm a router by měl mít aktivní DHCP server, takže v routeru stačí být SSID a heslo a NTB si také zobrazuje jen SSID a zadá heslo a jsi připojen.. tedy tak to mam doma já..
pokud tedy nemáš namysli AP Client (WiFi se připojovat routerem na nějaký jiný router s internetem a k NTB být napojen kabelem), to je jiná..

Obrázek uživatele danzrust

jsem vul, routeru je v modu "router". Ja uz jsem z toho tak zmatenej jak se v tom hrabu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mód router mi moc neříká chytáš tedy internet kabelem nebo přes WiFi do toho routeru?

Obrázek uživatele danzrust

ROUTER znamena, ze DHCP nelze nastavit, nelze nastavit ani branu, masku, natoz pak DNS (ale to neni az tak dulezite). Nejvetsi uskali je v tom DHCP, ktere lze nastavit pouze v modu AP. Ale to zase nemuzu udelat, protoze do toho routeru vede sitovej harddisk a tiskarna a ty potrebujou mit svoji pevnou IP.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak se síťovou tiskárnou jsem nikdy nepracoval, takže v tomto ti asi nápomocý nebudu... počkej na kolegy...

Obrázek uživatele Jiří Moos

Přesně nevím o co se snažíš, ale zkus se podívat jak se adaptéry nastavují přes příkazový řádek - jenom vytvoříš jednoduchý batch, který můžeš třeba zaúkolovat plánovačem úloh..

Obrázek uživatele danzrust

Moje predstava je takova, ze prijdu do kancelare s ntb, kde ma wifi adapter nastavenej ziskej IP z DHCP, ale po pripojeni k mistni wifi siti se tam automaticky zadaji konkretni hodnoty IP a DHCP se tedy vypne. Nasel jsem program "NetProfiles", ktery se tvari ze to umi, ale na W7 64 se mi to nepodarilo rozchodit.

Obrázek uživatele danzrust

asi pred 5 minutama jsem nainstaloval neco podobneho. "Mobile Net Switch". Svete div se, funguje. Dik za snahu.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Není zač, ten můj odkaz je další alternativa..

LOCK