Položka Workgroup není přístupná

V domácí síti mám dva notebooky (přes wifi), voip telefon a multimediální přhrávač eGreat R2. Z jednoho PC vidím na všechny klienty, z druhého PC nikoliv. Připojení na net je však funkční z obou PC. Při jakémkoliv pokusu o spojení s dalšími klienty dostanu hlášku "Položka Workgroup není přístupná. Systém Windows nemůže najít síťovou cestu". Situace se nezmění i když použiji LAN kabel. Za boha nemůžu přijít na chybu.
Díky za radu.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Budeme potřebovat nejspíš více informací.. Chcete tedy využívat VOIP telefon a multimediální přehrávač z obou notebooků (a současně sdílet data)? Jsou na obou noťasech stejné operační systémy? Máte nainstalován všechen potřebný software na tom, co komunikace nefunguje? Máte povolené sdílení souborů na obou ntboocích?

Obrázek uživatele lama

Zajisté, disky na obou PC jsou sdíleny, v nastavení sítí jsou jak Klient sítě Microsoft, Sdílení souborů a tiskáren i Protokol sítě Internet (TCP/IP), jinak bych přece z jednoho booku ve druhém nemohl zasahovat. Totéž platí i pro eGreat R2, kam v pohodě kopíruji soubory nebo měním adresáře. Oba noťasy mají XP SP3 a voip telefon funguje také bez problémů. Nepomáhá ani odinstalování síťových adaptérů ve správci zařízení a jejich zpětná instalace.

EDIT by TOBiAS: citace není potřeba, přečti si pravidla pro vkládání příspěvku


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.