Notebook + pc - jak s netem?

Dobrý den, tento topic jsem založil, protože jsem zuplný amater v tomto. Mám místí připojení, a to tak že na střeše máme modem a od toho vede kabel do sitové karty do pc. ted si chchi koupit notebook, ale nevím, jak k tomu připojit internet. Notas bude mit wifi.. Může mi tu nekdo poradit, popř. i nakreslit co mám udělat, koupit apod.?

Kdyžtak me tu muzete dat link, kde je to vše vysvetlene do podrobna pro laika. Ale radeji bych odpovědi do tohoto topicu od profesionálů.

Obrázek uživatele tatik

Podle toho, co jste napsal, se můžeme pouze domnívat, jak máte udělané připojení. Budete potřebovat wifi router. Píšete o místním připojení. Pochopil jsem, že je to místní poskytovatel (provider)? Pokud ano, doporučil bych Vám se s ním spojit a požádat o pomoc.
Každý provider může mít jiné nastavení. Těžko tedy radit,

Obrázek uživatele Scary

www.amada-veso.cz - zde je poskytovatel kterého máme. Tam lze snad vyčíst vše. Opravdu potrebuju poradit...

Obrázek uživatele tatik

Jak jsem říkal, zkuste kontaktovat poskytovatele. Bude to nejrychlejší. Já nevím, ale buď jsem špatně hledal na stránkách nebo nastavení tam opravdu není. Je třeba si uvědomit, že NEEXISTUJE jednotná konfigurace. Ta se může lišit podle poskytovatele. Dokonce i poskytovatel může různě konfigurovat připojení.
Stále zůstává nezodpovězena jedna otázka. Máte wifi nebo ADSL? Osobně si myslím, že máte wifi, pak by jste ale neměl modem.
Jak jsem psal, potřebujete router, který podporuje wifi (pokud máte, jak je uvedeno na stránkách poskytovatele, wifi). S konfigurací Vám ale tady těžko někdo pomůže. A pokud ano, pak metodou pokusu a omylu a to potrvá nebo Vám poradí někdo, kdo má stejného poskytovatele.
Neberte to, že Vám nechceme poradit, ale máme opravdu málo informací. Navíc od Vás poskytovatel možná odkoupí stávající zařízení, takže to budete mít i levnější.

Obrázek uživatele petipino

Nahodou resim stejny problem.Mam net od UPC od nich mam taky kabelovy modem.No,chtel jsem si koupit wifi routra,ale ted:muj kabel modem ma jen jednu zdirku pro net(rj-45).Z te zdirky by slo po drate pres modem do wifi routeru,takze bych na notebook ten net chytnul,ale na PC ne.Takze zvazuju mozne zpusoby,jsou celkem tri.
Prvni:Koupit si sitovku do PC,ta prumerna stoji asi 500kč a nemusim uz resit zadne dalsi zdirky pro net.
Druhy:Koupit si switcher,ktery je pomerne levny(nejlevnejsi za 300kč),ktery mi poskytne nekolik zdirek pro net,takze si budu moct pripojit PC kabelem a wifi router taktez kabelem.
Treti:Sehnat si jiny kabel modem se dvema zdirkama pro net,tim prave vyresim jak pripojeni k PC pres kabel,tak pripojeni k wifi routeru pres kabel
Doufam,ze jsou to funkcni reseni:) a taky doufam,ze ti to aspon trochu pomuze
Zaroven chci pozadat o dalsi tipy a rady,co byste doporucovali,kterou variantu byste hned vyskrtli z duvodu nefunkcnosti,nebo z pomeru vysoka cena/maly vykon.
Dekuji a zatim cus


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.