Kolidující IP s automaticky přidělovanými adresami

Zdravím všechny,
mám internet od UPC a dostal jsem od něj jejich modem. K tomuto modemu jsem si koupil router Netgear a připojil přes něj 2 počítače - jeden s Windows XP a druhý s Vistou.

Problém je, že když se k síti připojí oba počítače, oba začnou hlásit, že kolidují IP adresy s jiným systémem v síti a internet na počítači s XP nejede. Když ale z routeru vypojím noťas s Win7 a znovu ho připojím, tak se sice chyba ukazuje stále, ale už jenom na tom noťasu a internet navíc jede v obou dvou počítačích.

Na googlu jsem sice našel plno návodů, jak problém s IP vyřešit, nicméně všechny se vztahují na manuálně nastavené IPny. Můj router je ale přiděluje automaticky podle DHCP, nebo tak nějak (moc tomu nerozumím) - zkrátka IP přiděluje sám.

Nevíte někdo, prosím, jak tento problém vyřešit?? Nechce se mi zrovna dvakrát neustále vytahovat a zapojovat kabely při každém puštění počítače.

Děkuji za rady :|

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

očividně ti to nedovoluje sám provider internetu.. protože počítače v routeru vystupují pod svými adresami i venku a provider ti dal jen jednu ip.. potřebuješ switch, který jednu vnější dělí na dvě vnitřní pro dva počítače (pro nekonečně počítačů) ale navenek vystupují jako jeden počítač.. víc ti asi neporadím :( obrať se na providera a zjisti jak to tedy je..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Koukni do nastavení routeru - do prohlížeče zadáš IPinu routeru a poté už. jméno a heslo (detailní na návod budeš mít určitě v manuálu od výrobce. Potom se podívej do nastavení DHCP, mělo by tě to přidělování rovnou trknout, kdybyses v tom nevyznal, tak nám udělej screen. Pokud máš oba počítače připojené k routeru s DHCP (oba mají lokální IP) tak ani v ničem jiném problém být nemůže (prostě mají přiřazenou adresu stejnou, po odpojení a znovupřipojení kabelu posílá počítač nový request na IP, kterou mu posléze router přiřazuje a je už jiná, zatímco ten první se z toho asi ještě nevzpamatoval, tak řve že je pořád stejná..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.