Internet od UPC a wifi router-pomala rychlost

Dnes mi zapojili UPC Fiber Power 25 Mb/s . Všechno funguje jak má,když zapojím přes kabel rychlost se drží kolem 23-25 Mb/s. Avšak problém nastává při připojení do mého wifi routeru. Když to zapojím, všechno najde, připojí se, ale rychlost nestoupne víš než 8 Mb/s. Zkoušeno ještě na dalších 2 noteboocích, ale na nich to jde v pořádku. Jen na mém ne. wifi kartu mám broadcom 802.11.g , všechno nove ovladače. Celý operační sstém sem celý přeinstaloval a nic. V okolí jsou jen 4 další wifi ze slabým signálem. Notebook mám Lenovo s12 ION s Win 7 Home Premium a router D-Link DIR-635.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud to dělá jen tento NTB a dělá to všude, na jakékoliv WiFi síti, může být na vině samotná síťová karta - prostě její maximální rychlost je 8Mb/s.. jenže to bych potřeboval vědět, jakou přesně máš síťovku a ne, jaký podporuje standard.. jaký přesně máš model NTB?

Obrázek uživatele vaceklukas

přesný model je Lenovo S12 ION. A přesný název wifi karty bouhžel nevím kde zjistím. Jinak na jiných wifi sítích sem měl i 15 Mb/s .

EDIT: přesnější model NTB je LENOVO S 12 ION 20021

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, pokud na tvém routeru jiné NTB fungují správně a tvůj NTB na jiném routeru taky, tak nebude problém ani v jednom.. to už bude spíš problém nějakého nastavení routeru - nemáš tam někde limitaci pro danou IP?

Obrázek uživatele vaceklukas

Nene nemám, router je celý vyresetovaný a nastvené jen WEP a název sítě.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a když se ke stejnému routeru přiopjíš kabelem? nějak totiž nechápu ten začátek "do mého routeru", to jako přes kabel jsi zkoušel jiný router?

Obrázek uživatele vaceklukas

Když se připojím do WIFI routeru ze kterého nepřijímám víc než těch cca 8 Mb/s z těch 25 Mb/s kabelem, tak jede těch 25 Mb/s

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to musí být někde v routeru.. třeba limituje WiFi spojení, ale to by byly limitované všecky NTB.. pro mě tedy rozhodně záhada, nic mě nenapadá :shock: vyčkej kolegů

Obrázek uživatele vaceklukas

jojo vyčkám rád. zatím mi nikdo nedokázal nijak poradit. ted sem například naměřil 12 Mb/s. Ale víc ani ťuk. Přes kabel ovšem 28 Mb/s

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak vzali jsme to vylučovací metodou - routeru nic není, jiné NTB na něm lítají jak mají.. wifi kartou ani NTB celkově to není, na jiné síti (jaká je na té síti rychlost na kabelu?) lítá jak má.. chyba komunikace uvnitř routeru či uvnitř NTB je vyloučena.. zbývá komunikace router-ntb, která ale po kabelu jede jak má.. snad jen, že by si daný router nerozumněl s danou wifi kartou.. no určitě vyčkej..

Obrázek uživatele vaceklukas

Problém je nejspíš vyřešen. Oba dva notebooky na kterých to šlo mají wifi kartu N, takže mě nejspíš nezbývá než si pořídit novou sitovou kartu, USB wifi a nebo nový ntb.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

není vyřešen.. limiti géčka je 128Mb/s, samozřejmě záleží i na zbytku NTB a sítě samotné.. rpto se tě ptám, jakou rychlostí běhal NTB na jiné WiFi síti a jaká tam byla rychlost po kabelu..

Obrázek uživatele vaceklukas

Není nahodou limit Géčka 54 Mb/s ? Ale co sem četl, tak Géčko zvládne reálně, tak 20-25 Mb/s. Bylo to v restauraci a jelo mi to 15 Mb/s. Takže nevím jaká bylo rychlost přes kabel.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, standardní limit je 54, ale jsou i sítě, kde pod touto specifikací provozují i 128.. každopádně ano, reálné hodnoty se liší.. no chtělo by to zkusit nějaké jiné připojení, ale věru by problém mohl být i v tomto..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.