tatik na blogu PCPoradenství.cz

HijackThis - podrobnější informace

Avatar uživatele

O prográmku hijackthis už na stránkách pcporadenství.cz, resp. na blogu, článek existuje. Jeho autorem je TOBiAS a článek najdete na adrese http://www.pcporadenstvi.cz/hijack-uzitecna-utilita . Já se pokusím o podrobnější popis programu...

Havěť na pokračování (5) – co dělat, když už se havěť do PC dostala?

Avatar uživatele

Už tedy víme, jak s havětí bojovat. Teď je otázkou čím. Dnešní díl bych z větší části věnoval charakteristice a jednoduchému popisu programů, které je dobré použít v boji s havětí. Některé informace jsou i v tomto článku.

Havěť na pokračování (4) – co dělat, když už se havěť do PC dostala?

Avatar uživatele

Jedná se často o dost nepříjemnou věc. Pokud máte PC pouze ke hraní, jednoduše provedete formát, reinstalaci systému a her a hrajete dál. Ve většině případů však situace tak jednoduchá není. Tomu se nyní budeme věnovat.

Havěť na pokračování (3) - co dělat, aby se havěť do PC nedostala?

Avatar uživatele

Existuje zaručený způsob, jak se do počítače havěť nedostane? Ano, existuje. Počítač nezapínat. :-)

Zapůjčení IP adresy

Avatar uživatele

Původně jsem chtěl napsat další díl článku Havěť na pokračování. Když jsem však pročítal fóra, narazil jsem na problém týkající se zapůjčování IP adresy. Zaznamenal jsem poměrně dost dotazů na přidělování IP adres, respektive na čas její vypršení..

Co k tomu říká Microsoft? To zjistíte na níže uvedeném odkazu.

Havěť na pokračování (2) - rozdělení havěti a jejich škodlivost

Avatar uživatele

Nečekejte zde nijak vysoce odborný článek, spíše naopak. Článek je určen, zejména, laické veřejnosti a to proto, aby si všichni (nebo co nejvíce) uvědomili, jak havěť škodí nejen tomu, kdo ji má v počítači, ale že může škodit i ostatním. A také je třeba si uvědomit, že antivir není všelék.

Havěť na pokračování (1) - historie a současnost

Avatar uživatele

Články jsou určeny široké veřejnosti, zejména pak začátečníkům, aby se alespoň trochu orientovali v této problematice a pomohli tak omezit šíření havěti. Cílem dnešního článku je provést malou exkurzi do historie havěti a porovnat ji s havětí vyskytující se v současnosti.