Samovolné vypnutí počítače.

Dobrý den.
Nevím čím to může být a asi mi nebudete moct poradit na dálku, ale když hraju nějakou hru a přitom s někým volám. (skype, team speak) tak se mi zničeho nic vypne počítač. No né vypne, ale počítač svítí, že jede obrazovka je černá, ale také svítí, že jede přitom neslyším nic. Počítač mám výkoný asi rok starý tak opravdu nevím. Možná to ani nebude tím, že volám a hraju zárověň, ale stalo se to vždy když to udělám. Jediná věc jak můžu opět rozjet počítač je vypnutí ze zdroje a opětné nahození.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, stáhni, spust, maximalizuj a pokud tam budou nějaké řádky, udělej screen a vlož sem BSOD viewer www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip
uvidíme, jestli se tam něco nezaznamenalo.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nic se nezobrazilo...
Mimochodem: Dělá to i když z nikým nevolám.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak se mrknem na teploty MSI kombustor http://www.geeks3d.com/20110407/download-msi-kombustor-2-0-2/ spust v BURN IN TEST nastav D3D9, klikni na GPU BURN IN - pak aktivuj teplotní graf klávesou T a sleduj kam se vyšplhá teplota, nech to cca 20 min.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nechal jsem to asi 5minut. Minimální teplota 53C a max. 100. Déle to nevydrželo a udělal to zase.

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak je to jasné, mrkni, jestli se na GK větráček netočí nějak podivně, kolísavě, nebo pomalu. GK vytáhni z PC a pořádně jí vyfoukej stlač. vzduchem. Jestli si na to troufáš, opatrně sundej chladič z čipu GK, předem si kup novou teplovodivou pastu, očisti chladič i čip a nanes trochu pasty do prostřed čipu, přilož očištěný chladič a nesmíš stím hnout, ani odendat a hned chladič přichytit. Dál to vše zkompletuj a odzkoušej znova na tom prográmku.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji za odpověď.
Na tohle já nemám raději to zítra zanesu do opravny, ale je také možnost, že ho mám zavyrovaný, ale antivir a ani jiné programy nic nenašli. Raději ho vypnu, aby se stím něco nestalo...
Tak tedy děkuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jestli ti to vypnul ten test s tak vysokou teplotou, bude to přehřívání GK, jak je to staré, není to ještě v záruce?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Počítač je starý ani né rok. Takže v záruce stále je. Jinak ten co mi ten počítač prodával je můj známí neměl by to být problém. =)

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak to určitě nech na reklamaci, na jednu stranu je to štígro, že se něco podělá v záruce a ne 2 dny po.