FOXMAIL: citace předchozího emailu a podpis (*VYŘEŠENO*)

Zdravim.
A jeste jeden dotaz k Foxmailu. V Outlok expressu bylo normální, ze pri odpovidani na mail byla dole zachovana zprava, na kterou odpovidam, takze prijemce vedel, na co mu odpovidam. Ve Foxmailu ji ale postradam. Da se toto nekde aktivovat, nebo je to spatna vlastnost tohoto klinta?
Diky.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý večer,

pokud mě paměť nemýlí, ve Foxmailu je nutné tuto záležitost řešit přes Template - tedy v editoru do těla zprávy přidat možnost "%QUOTES".

Více možná zde: http://www.pcreview.co.uk/forums/quoting-text-foxmail-t1963926.html

Obrázek uživatele danton

Diky za bleskovou odpoved, ale zrovna v te chvili se mi to podarilo vyresit taky, viz foto.
Jeste tak vyresit ten podpis, jak pisu v predchozim dotazu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dotaz "jak s podpisem" zde nevidím, ale to nevadí - určitě na to přijdeme.
Aha - vy jste si to založil jako nové vlákno; to není třeba, řešme to zde, když jde o stejný program. ;)

Podle zdrojů by to mělo býti v Tools (nástroje) - Options (možnosti) - signature (podpis). :)

Pokud to tam nebude, napište mi, jakou verzi Foxmailu máte a pokusím se to nějak najít...

Obrázek uživatele danton

Diky za snahu.
Neni to tam. Mam verzi 6.5 b022.
Do nejnovejsi jeste neni cz, tak ji nepouzivam.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Podle toho co jsem se díval na netu, by to mělo být přímo v nastavení účtu - vlastnosti - podrobnosti účtu - osobní informace. Obsah těchto oken by se měl projevit dle všeho do těla emailu.

Obrázek uživatele danton

Tak asi mame jine verze Foxmailu, nebo jine cestiny.
Tuto cestu jsem nenasel. Jen Schranka - Vlastnosti uctu - a dal nic, kam bych se na podpis dostal. Snad - Sablony - Podpis - ale tam nic neudelam.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tak to budou asi ty vlastnosti účtu; já Foxmail nemám, jen tak jsem volně přeložil to, co jsem vyčetl z anglických zdrojů. Bylo to tam trochu zmatečné, takže jsem tu cestu asi moc netrefil - každopádně bych se zaměřil na ty vlastnosti účtu, prý je tam někde nějaká možnost uživatelské ikonky a u toho by měly být řádky s možností vyplnit jméno, příjmení atd. uživatele. A to se prý použije do podpisu - možná je to "kec", ale zkuste se mrknout. Jestli to nebude ani toto, hoďte mi sem odkaz na verzi, kterou přesně máte (kterou jste stahoval), nainstaluji si to a podívám se přímo na to...

Obrázek uživatele danton

Nic, nic, nic.
Mou nainstalovanou verzi jsem vystavil ke stazeni na:

http://speedfile.cz/cs/39160/foxmail65-rar

Vcetne cz.
Diky

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Díky za balíček - podíval jsem se na to a ta položka je hned v okně s novou zprávou. Znázorňuji screenem. Je to ono?

Po nastavení jako výchozího pak stačí po napsání zprávy vždy kliknout na nabídku "Vložit podpis" a váš předefinovaný text v podpisu se sám vloží za text...

Obrázek uživatele danton

Je to ono a vim o te polozce, jenze na rozdil od Tebe se mi nic z predepsaneho neobjevi. Proto delam takovy povyk. Foxmail jsem uz pro jistotu 3x znovu nainstaloval.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Jo jo, to se přiznám mi také nejde. Já jsem použil zdroj textu z externího souboru (jednoduchý HTML - možná by šel i TXT soubor). Protože formátovat mi ten text už jde. Je tam nějaký BUG podle mě...

Obrázek uživatele danton

A-HA. Diky, zkusim jak ty.

Obrázek uživatele danton

Tak povedlo se. Napsal jsem to do obyčejneho *.txt a ulozil. Pak jsem v tom spravci podpisu zadal "pouzit soubor jako obsah podpisu", nasel, kam jsem to ulozil, nechal otevrit a napsany uz tam byl. Skoda jen, ze se musi podpis rucne vkladat, kdyz zapomenes, mas smulu. V Outlok Expressu to bylo automaticky vlozeno.
Diky za pomoc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Chi, originální podpis... :-P

Ano, bohužel to automatické vkládání je v této verzi nějaké nedořešené. Zkoušel jsem si s tím trochu hrát, ale nepodařilo se mi. Takže zřejmě to jde fakticky jedině přes ten buttonek.

BTW: zkoušel jste Thunderbird? Není sice dokonalý, ale sám jej denně niž nějaký ten rok používám a musím uznat, že pro mě je to zatím nejlepší Open-Source klient, který jsem kdy měl nainstalovaný.

Obrázek uživatele danton

Nezkousel, snad pred par desitkami let. Mi uplne dostacoval Outlok Express. Buhuzel uz v 7 neni. Mi staci napsat, poslat, prijmout. Nic jineho. Taky rozlozeni v OE bylo pro me idealni. Adresy a spol, vsechno po ruce, zadne proklikavani. A Foxmail mi pripada dost podobny.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobře - rozumím. Thunderbird opravdu nemá blízko svým ovládáním k OE, to spíše k Microsoft Outlook. Uznávám, že ten Foxmail je v tomto ohledu lepší. Ještě mě napadá; ve W7 není Outlook z toho důvodu, že Microsoft distribuuje zvláštní balíček rozšíření (zdarma samozřejmě), který se jmenuje Windows Live Essentials. Obsahuje Messenger, Movie Maker a mimo jiné i Windows Live Mail. A ten má velmi blízko k Outlooku. Vlastně je to jeho taková nová verze pod W7. Znáte? Zkoušel jste? Ten by možná mohl být lepší...

Obrázek uživatele danton

Znam a zkousel a zavrhl hned jako prvni po instalaci W7.
Diky.