ACER ASPIRE AS5560G-6346G75Mnkk (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den. Neviem ci pisem na spravne miesto ak nie vopred sa ospravedlnujem
ale kupoval som tento notebook ako herný aspon tak bol oznaceny v letaku predajcu,
preto sa chcem opitat ci sa musi nejako doladit grafika pretoze vecsina hier mi seka.
Nemozem sa nikde o tom nic docitat.A este na stitku je grafika AMD Radeon HD 6540G2
CCleaner mi pise ze je tam AMD Radeon 6520G a na stranke acer
ked najdem model AS5560G-6346G75Mnkk tak pise ze grafika je Radeon HD 6650M.
Prosim vas vyvedte ma z omylu. Za odpoved dakujem.

Obrázek uživatele kolomlyn

Herní notebooky potřebujou šťávu, takže ho zapoj do elektriky :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ono celkově, označit NTB jako herní je dosti odvážné, protože jen málokterý je.. Řekněme ale, že tento patří mezi lepší.. Všechna grafická označení jsou správně. Oficiální označení je 6720G2, protože se jedná o spojení integrovaného (v procesoru AMD A6-3400) HD6520 a dedikovaného HD6650 grafického čipu. Výkon tohoto monstra je vcelku vysoký vzhledem k NTB kategorii, ale zas od toho nemůžeš čekat zázraky. Je to výkonnostní ekvivalent nějakého Radeonu HD6400 v desktopu. Notebooky mají opravdu proti počítači slabé grafiky, takže pokud srovnáváš výkon s desktopem za 16K, srovnáváš špatně...
Jaké hry na tom v jakém nastavení spouštíš, abych mohl provnat, zda výkon opravdu sedí...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No Mafia 2 mi seka ale to sa nedivim.a batlefield3 mi pada ten stroj na to asi nema len som
myslel ked som pozeral ten acer software da sa tam nieco nastavovat ako vysoky vykon a podobne
len sa bojim do toho vrtat. Tak som chcel poznat skusenosti inych. AMD VISION Engine Control Center
sa to vola.Ked som tam nastavil vysoky vykon teraz mi pri kazdom spustani noveho softwaru
kladie otazku ci priradit vykon.ked som to potvrdil pri Men of war vietnam nepostrehol som rozdiel.
Pitalo sa to aj pri prehravani videa,skicary
a pod.inak Dik za odpoved..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na BF3 na plné to opravdu nemá, ale padat by to asi nemělo.. Mafia II na tom na full samozřejmě také nepojede, je to výkonový ekvivalent hoodně slabé grafiky do desktopu, já mám HD5770, která je řekněme (bez ohledu na horší čísla) tak 4x výkonnějěší a Mafii II ve FullHD a full detajlech 20FPS.. Nic neobvyklého.. Holt, je to notebook.

Ano, stají des definovat určité profily, ale těžko poznáš rozdíl, pokud si to v aplikaci nastavíš jinak. Ten profil umí nastavovat kvlaitu filtrování textur, kvalitu antialisingu, vynucení vertikální sycnhronizace. Ovšem pokud nedáš určitou věc vynutit, necháš tam "volba aplikace", tak dané nastavení hry má vyššíi prioritu - čili se aplikuje. Pokud ve hře pak nastavíš AA a AF, celý profil je vhájí. Ono ty profily nemají moc smysl, ale každopádně vynuť si vertikální synchronizaci. Já nesnášim, když mi obrazem létají horozontální pruhy, kdy dolní polovina obrazu je o chvilku pozadu za horní.. Ale možná ti to nevadí.. Samozřejmě to negativně ovlivňuje FPS, ale znatelně zvyšuje kvalitu obrazu, pokud ti horizontální pruhy vadí.. Každopádně jakékoliv další vynucování nemá smysl, spíše sniž detajly ve hře samotné..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No a ako nastavim mafiu na low?Ono totizto ked dam to meranie FPS zacina na 23 konci na 18 priemer
na konci raz oznaci znamkov D raz E a napise ze mam nastavit nastavenie sistemu co stim?A este jedno som chcel nedavno som kupil PC extra a bol tam Game Booster Premium 2 myslis ze pomoze?
Bojim sa ho instalovat raz som na MSI instaloval nieco podobne a vsetko mi trhalo aj take hri ci nikdy nie a co je horsie ostalo to aj po odinstalovani keby to nebolo v tom casopise ani by som na to nepomyslel ale laka to pouzot ked to mam aj z key cislom .

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No na nějakej program bych se vyprdl - on nadělá více škody než užitku. Skutečný výkon hardwaru prostě stejně zvýšit nejde, pouze přetaktováním, což je u NTB dost problém..

Různé FPS jsou normální. Stačíi aby nějaký program nebo aktualizace na pozadí chtěl atrochu více procesoru a už padají FPS.. 20FPS je taková ta hratelná hranice.. No a jak snížit detajly? Menu, nastavení obrazu, a tahat posuvníky doleva.. Zamyslet se nad tím, které detajly chceš a které ne. Pro mě jsou primární V-sync a textury, v případě mafie eště auta. Zbytek si tak nějak sniž, dokud při hře nedosáhneš požadovaně vysokého FPS..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No tak ti pekne dakujem za tie odpovede teraz som hral COD MW3 sekalo to statocne ale dalo sa to prezit.MAJ SA VSETKO DOBRE .