Zvuk nefunguje

Zdravím,

kamarád má takový problém, má monitor s integrovanýma reproduktorama. Normálně když se zapne na monitoru televize, tak zvuk funguje, ale když se přepne znovu na pc, tak nejde. Zkoušel jsem znovu přeinstalovat driver ke zvukovce, ale ani to nepomohlo. Problémem je, že nemá cd od základní desky, takže jsem musel stáhnout ten driver z netu. Má velice starou základní desku, tak zvuk tam má c-media ac97. Tak jsem ho stáhnul přímo z realteku, ale pak mi to napsalo, že to není kompatibilní. Takže si už s tím nevím rady a obracím se na váš.

Předem díky za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a monitor je co zač,jaký má zvukový a obrazový vstup? nejspíš má jack, má kamarád jackem propojenou zvukovku a monitor? nebo má HDMI kabel a myslí si, že mu zvuk půjde skrz něj? grafickou kartu má jakou

Obrázek uživatele lancelot202

no takhle, zkoušel jsem to připojit přes reproduktory, protože ten audio konektor vážně nemá, ale obecně zvuk nefunguje. Zkoušel jsem tedy odinstalovat a pak nainstalovat HW ve správci zařízení, ale pak mi to hlásilo chybu, že to má problémy s kompatibilitou a nebude to fungovat správně. Nakonec mi to napsalo chybu kód10.

Základni desku má pěkně starou chaintech 9vjl3. Taky jsem zkoušel hledat ten driver na stránce výrobce, ale ten už nějakou dobu MB nevyrábí, takže tam ty drivery už nejsou.

Fakt už nwm co s tím.

Obrázek uživatele Michal Čížek

mrkni sem http://www.opendrivers.com/driver/230625/chaintech-sigmatel-codec-ac-97-...
opiš kod, pozor na velká a malá písmena
a dole je toto: Backup Download Server

Sigmatel108.exe <<-- Backup Server
stáhne se ti ten exáč.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jakými kabely máš teda propojenou televizi a počítač?

Obrázek uživatele lancelot202

Zkusím teda ten link.
to Tobias: u tý televize je to už jedno, ale jestli to chceš vědět tak je to VGA, omlouvám se za případné zmatení, ale jak říkám, ten monitor už není podstatný, ten je vyřešený

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no přes vga nejde zvuk, takže ten musí do zvukového zařízení (taky televize) jet jackem ze zvukárny... to nic nemění na tom, že aztím nejde zvuk vůbec, ale až pude, narazíme na tenhle problém..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den. Neví prosím vás někdo z jakého důvodu mi zmizel obrázek reproduktoru "tam dole u hodin?" Když spustím cokoliv co by mělo přehrát zvuk, tak nic nejde slyšet. Tak bych rád proprosil o radu. Předem děkuji.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.