Propojení pc a gramofonu Tesla NC 300

Dobrý den,

mám gramofon Tesla NC 300, který má z těla vyvedenou šňůru s pětikolíkem (DIN) samcem. Potřeboval bych redukci pětikolík samice - jack nebo 2x cinch. Poradíte mi prosím, kde by se to dalo koupit? Rád bych si staré nahrávky z desek zdigitalizoval a nahrál do pc. Díky předem za radu :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, myslím, že taková redukce neexistuje, řešení určitě je a to samici pětikolík koupit s Jackama samostatně a někdo zkušenej proletoval a vyrobil kabelovou redukci

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já jsem si to kdysi kupoval.. Pamatuji si jediné, bavil jsem se s tím člověkem přes ICQ a jmenoval se Václav Pevný - VP Centrum.... Zkus něco pohledat na ten způsob, nebo ho přímo kontaktovat přes firmy.cz..

Případně mohu ti to prodat.. Chtěl jsem to, dal jsem za to 450 korun a použil jsem to jednou, než se mi NZC 431 odporoučel.. :(

EDIT: http://www.vpcentrum.prodejce.cz/ nebylo to tak těžké :D

Obrázek uživatele ZecK

Díky za rady, ptal jsem se ještě na jiném fóru, kde se řeší především výrobky Tesly a bylo mi řečeno, že kabel mi nepomůže, že budu na propojení potřebovat předzesilovač (nebo zesilovač s předzesilovačem, příp. djmixpult) kvůli přenosce. Gramofon Tesla NC 300 totiž v sobě tenhle předzesilovač nemá. Každopádně díky za rady :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak to nevím, já jej tedy používal jako vstup a gramofon jako zesilovač pro repro, ale kabel jako takový je stejný.. S předzesilovači ale nemám žádné odbornější zkušenosti, vím jen, že existují a že moje zvuková karta ho má :D

Obrázek uživatele ZecK

Aha, otázka ale je tedy kde je pravda.... ten gramec co tu mám nemá žádný zesík v sobě je to jen gramec. Tesla vyráběla 2 typy, jeden s označením NZC (ten zes měl) a druhý NC (ten zes nemá). A já mám právě NC. Mám tu dva pc, takže můžu nahrávat buď na jednom nebo na druhým. Jeden má integrovanou zvuk. kartu (zákl. deska Asus M4A79XTD Evo) a druhý má kartovou zvukovku (SB Audigy 2 ZS). Tak a včil babo raď, co která umí :-))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No SB Audigy neni žádná novinka, ale pořád je lepší, než integrovaná :-)
Nedovedu si představit zařízení, která má výstup a nemá předzesilovač.. Zesilovač není předzesilovač, ten je obvykle jen málo výkonný, ale není proč by byl více, stačí na přenos signálu.. Pokud předzesilovač není, stále tam musí být nějaký výstup, byť jen malý, který by zvukovka dovedla pobrat a zesílit, ale otázka je, jestli to nemůže mít nějaký vliv na vlastní zvukový procesor nebo tranzistory, co jsou v tom gramci.. Na tohle bych se spíš vážně zeptal pofesionálů nebo radioamatérů z fór o audiotechnice, resp přímo o Teslách, pokud jsi takové našel.. Znám i jednoho člověka, kterému můžeš napsat, jeho ICQ je 65488408 resp 419286466, ti dva o tom ví mnoho

Obrázek uživatele ZecK

heh, tak zrovna jeden z nich mi napsal že ten předzesilovač u tohoto typu gramce prostě potřebuju.... :) takže si myslím, že je to jasné :)

http://www.repromania.net/forum/viewtopic.php?f=24&t=2802

tady je to vlákno -> omluva za reklamu, ale snad to nevadí....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Herdek to bylo rychlé :D Tak ať ti aj poradí, kde ho sehnat..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pravda je na obou stranách, pokud gramec má předzesilovač, stačí pouze 5-tikolík naredukovat do jacka a prdnout do LINE-IN, pokud nemá předzesik, tak použít nějaký koncák z 80-90 let, který gram vstup mají, nebo toto http://www.svet-nakupu.cz/predzesilovac-pro-gramofony-s-mm-prenoskou-hq-... a pak do LINE-IN. Bez předzesilovače, ikdybys náhodou vybudil vstup bud mic, nebo line uslyšíš jen šelest a v nejlepšim případě hrozně vzdáleně něco podobného muzice. Už jen kuli basům tam ten předzesilovač musí být.

EDIT: prdlajs žádnej 5-ti kolík, ale rovnouz gramce s předzesikem použít výstup na zesilovač.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.